Institut Marina

diumenge, 30 de setembre del 2012

Taller de fantasia i Supertot, Josep Maria Benet i Jornet

Taller de fantasia, també anomenat La nit de les joguines, és fruit de la recopilació d’una sèrie de peces curtes que l’autor publicà a la revista Cavall Fort l’any 1971. A través d’un humor aparentment lleuger, Benet i Jornet fa una crítica a l’abús del poder en algunes de les seves manifestacions.
Supertot (1972) és un heroi amb poders sobrenaturals. Ha estat creat per mister Jones. Porta una doble vida de periodista i superheroi, està enamorat de Gladys i rivalitza pel seu amor amb Jimmy, un company de feina. La ciutat està atemorida per les accions de la malèfica secta del Gran Dac i Supertot és l’encarregat de destruir-la i fer justícia. Però ell no sap que, en realitat, mister Jones és el cap d’aquesta secta i que ell, Supertot, es només un producte, una eina ignorant utilitzada com a tapadora. 

No hi ha petons per als fantasmes, M. Carme Roca

En Michael és un jove que viu a Edimburg amb els pares, la tia i la cosina. La mare és vident: l'àvia mig bruixa i casa seva està habitada per un grapat de fantasmes. D'ascendència danesa, l'àvia i la mare són hereves dels poders de les «dones sàvies» i han d'enfrontar-se a la maledicció que s'amaga a la casa d'Edimburg, el poder d´un esperit maligne, el de l'Eidun, una jove danesa que va ser sacrificada per gelosia.