Institut Marina

diumenge, 30 de setembre del 2012

Taller de fantasia i Supertot, Josep Maria Benet i Jornet

Taller de fantasia, també anomenat La nit de les joguines, és fruit de la recopilació d’una sèrie de peces curtes que l’autor publicà a la revista Cavall Fort l’any 1971. A través d’un humor aparentment lleuger, Benet i Jornet fa una crítica a l’abús del poder en algunes de les seves manifestacions.
Supertot (1972) és un heroi amb poders sobrenaturals. Ha estat creat per mister Jones. Porta una doble vida de periodista i superheroi, està enamorat de Gladys i rivalitza pel seu amor amb Jimmy, un company de feina. La ciutat està atemorida per les accions de la malèfica secta del Gran Dac i Supertot és l’encarregat de destruir-la i fer justícia. Però ell no sap que, en realitat, mister Jones és el cap d’aquesta secta i que ell, Supertot, es només un producte, una eina ignorant utilitzada com a tapadora. 

48 comentaris:

  1. M'ha agradat molt aquest llibre. Té comèdia i mai saps què passarà.
    Alex Espinosa

    ResponElimina
  2. A mi aquest llibre m'ha agradat llegir-lo però el que trobo injust és que una persona llegia dues vegades seguides i hi havia gent que no havia llegit però al final tothom va llegir i s'ho va passar molt bé. A mi això m'ha servit per saber com hem de pronunciar els accents les exclamacions... Ha sigut molt divertit llegir un conte en forma d'una obra de teatre.
    Naima Ouahoud

    ResponElimina
  3. El llibre és molt entretingut i divertit i m'ha agradat que tota l'estona guanyessin els personatges secundaris perquè així canviava la història per complet.
    Guillem Tresené Escrihuela 1r C

    ResponElimina
  4. A mi el que més m'ha agradat és el de La festa de l'olla, perquè posen justícia, però les altres obres també són bastant interessants.
    Eric Olmo

    ResponElimina
  5. A mi el llibre m'ha agradat perquè cadascú feia un personatge diferent i era divertit. Les històries són interessants, algunes són d'acció i altres divertides i interessants. La que més m'ha agradat és la del robí del temple Indi.
    Sandra Cervera

    ResponElimina
  6. Aquest llibre m'ha agradat bastant. Ha sigut d'aventures i coses d'aquestes. Els personatges eren divertits. Algunes coses no les entenia, però pel context podia entendre-ho tot. La història que més m'ha agradat ha sigut 'El planeta dels homes de marbre'.
    Laura Escobar

    ResponElimina
  7. M'han agradat tots els petits contes i els personatges, perquè cadascun és diferent i divertit, també uns dels que m'han agradat més dels contes ha sigut "TAMPOC ELS PELL-ROGES SÓN DE REFIAR".
    Maria Ascaso Sandoval 1rC

    ResponElimina
  8. Aquest llibre ha estat molt bé. El que més m'ha agradat d'aquest llibre ha sigut les moltes històries que té. La història que més m'ha agradat ha sigut la dels pirates perquè és una història de lluites entre pirates i és bastant entretinguda.
    Dani Benítez

    ResponElimina
  9. Aquest llibre no m'ha agradat res. M'ha semblat molt racista i discriminatiu. Tampoc m'ha agradat que estigués escrit com una obra de teatre (encara que això va per gustos).
    Paula Martínez Jurado 1rA

    ResponElimina
  10. A mi m'ha agradat bastant i m'ha semblat molt divertit, jo crec que perquè ho llegíem amb personatges i així era més divertit. Alguns personatges feien riure.
    Paula Pedrola, 1r D

    ResponElimina
  11. Ha estat un llibre fantàstic i meravellós.
    Marc Barrio

    ResponElimina
  12. Aquest llibre m'ha agradat molt perquè cada dia fèiem un personatge diferent i ha estat molt interessant.
    Tamara Jimenez Solernou 1r B

    ResponElimina
  13. Aquest llibre ha estat molt bé, cada dia fèiem diferents històries, això era el millor; a part podies ser el protagonista que volguessis. Cristina Homobono Auria 1r B

    ResponElimina
  14. A mi m'ha agradat molt el llibre, perquè les històries són molt divertides i misterioses. El que més m'ha agradat ha sigut la història "El robí del temple Indi", perquè es comencen a barallar entre si i després el que no fa res es el que s'emporta el robí.
    Joel Gros Garcia

    ResponElimina
  15. A veure, aquest llibre, per ser sincera, no m'ha agradat tant com l'anterior que vam llegir. Però tampoc està malament aquest, no. M'ha agradat les diferents històries, ja que algunes eren de por, altres d'amor, i això m'ha semblat molt original. M'ha agradat la manera de com ho vam llegir, ja que interpretàvem els personatges. Aquest llibre, de l'1 al 10, li poso un 6'5-7.
    Cristina Chozas

    ResponElimina
  16. Aquest llibre m'ha agradat molt per l'humor dels personatges en concret. El capítol que m'ha agradat més s el de La festa de l'olla, perquè em feia molta gràcia. Recomano aquest llibre, perquè és molt entretingut.
    Mikel Lozano(1rB)

    ResponElimina
  17. Aquest llibre m'ha agradat més que l'anterior perquè va de petites obres teatrals, on cadascú fa el seu personatge. El capítol que més m'ha agradat ha sigut el dels pirates, perquè m'ha semblat més entretingut i amb més sentit que les altres històries. La nota que li donaria és un 9, perquè està molt bé però no m'ha encantat.
    Sergio Ledesma (1r ESO A, g.1)

    ResponElimina
  18. Aquest llibre m'ha agradat molt perquè feia molta gràcia. Recomano aquest llibre perquè és molt entretingut.
    Joel Armijo 1rC

    ResponElimina
  19. El taller de fantasia i supertot és molt bonic perquè té moltes històries i totes tenen un personatge que es repeteix de la primera història.
    Daniel Aguilera 1rD

    ResponElimina
  20. Ami m'ha agradat perquè ha tingut moltes històries en un sol llibre.
    Edmer

    ResponElimina
  21. Aquest llibre m'ha agradat molt perquè era una obra de teatre. Ha sigut entretingut perquè cada dia cadascú ens podíem ficar en un personatge de la història. Jo crec que com que tots llegíem ens ha agradat a tots.
    Joanna Rodriguez 1rD

    ResponElimina
  22. Aquest llibre ha sigut fantàstic, sobretot quan tota la classe es divertia per llegir cada personatge, ha sigut un llibre extraordinari, però el que més m'ha agradat del llibre són els personatges tan creatius i originals.
    Marina Ortega Montero

    ResponElimina
  23. Aquest llibre és un dels millors que he llegit però per desgràcia és quasi sempre el mateix: les joguines es barallen, presenten el conte, dos protagonistes no protagonistes salven la situació, els protagonistes acaben malferits, etc. A part d'això sí que és veritat que els contes són entretinguts, divertits i interessants. També el fet que estiguem llegint o algunes vegades interpretem m'ha agradat bastant. Espero que el pròxim llibre que llegim o que llegeixo sigui igual.
    Pedro Ascaso Sandoval 1rA G-2

    ResponElimina
  24. Aquest llibre m'ha agradat més que l'anterior perquè va de petites obres teatrals, on cadascú fa el seu personatge. Penso que és prou divertit. El capítol que més m'ha cridat l'atenció ha sigut ''EL ROBÍ DEL TEMPLE INDÍ'', perquè és quan dos exploradors intenten robar una pedra preciosa de l'Índia.
    Nadia Jimber López- 1B

    ResponElimina
  25. Aquest llibre ha sigut extraordinari, m'ha agradat perquè cada vegada que el llegíem a classe havíem d'escollir cada personatge.
    Brian Rufian Ortiz 1B grup2

    ResponElimina
  26. Aquest llibre m'ha semblat més divertit que l'altre (No hi ha petons per als fantasmes), perquè en aquest llibre sortien personatges fantàstics... Els personatges eren divertits. Alguns capítols eren una mica avorrits i no els entenia, però la majoria sí que els entenia. El capítol que més m'ha agradat ha sigut LA FESTA DE L'OLLA.
    Yaiza Pintó

    ResponElimina
  27. A mi m'ha agradat aquest llibre perquè era d'aventura i de vegades feia molta gràcia. També era més divertit perquè en cada conte fèiem nosaltres de protagonistes. El llibre és FANTÀSTIC.
    Christian Cainzos 1rD Grup 2

    ResponElimina
  28. Aquest llibre m'ha agradat molt, més que l'anterior llibre que vam llegir (No hi ha petons per als fantasmes). És un llibre molt divertit i entretingut. El capítol que m'ha agradat més és ''El Robí Del Temple Indi''.
    Cristian Lafuente García 1B Grup1

    ResponElimina
  29. Aquest llibre m'ha agradat molt més que l'anterior (No hi ha petons per als fantasmes). Perquè és un llibre entretingut, fantàstic, amb moltes aventures, molta comèdia i et fa passar una bona estona. El capítol que més m'ha agradat ha estat "La festa de l'olla".
    Elena Marruecos

    ResponElimina
  30. Aquest llibre m'ha agradat molt perquè ajunta aventura, comèdia... i tot això en una obre teatral. També m'ha agradat aquest llibre que l'anterior perquè quasi sempre els problemes de les històries les soluciona el protagonista en canvi en aquest conte no el soluciona el protagonista. Jo li donava un 9 de nota, perquè hi ha algunes coses que no m'han agradat.
    Daniel Sànchez Quiles

    ResponElimina
  31. Aquest llibre no m'ha agradat molt perquè sí, les històries eren de comèdia però totes eren iguals, els que semblaven que ho salvarien tot resulta ser uns dels que sempre moren i els criats sempre ho salven tot, si hagués canviat una mica m'hagués agradat més.
    Alexia Prats

    ResponElimina
  32. Aquest llibre m'ha agradat molt. El que més m'ha agradat és que totes les històries parteixen del mateix punt i cada una acaba igual però en cada una han passat distintes coses.
    David Martín

    ResponElimina
  33. Aquest llibre és molt entretingut i penso que està molt bé perquè expressa els seus sentiments, és a dir es mostra directament el racisme, sexisme... El que més m'ha agradat és que estigui escrit en una narració teatral. La història que jo destacaria és la de "La festa de l'olla", perquè és la que més m'ha agradat. De qualificació jo diria que és un llibre interessant.
    Neus López i Clotet

    ResponElimina
  34. Aquest llibre m'ha agradat. El que més m'ha agradat ha sigut que entre capítol i capítol parlaven les joguines, això m'ha fet gràcia. Inmanol García Rodriguez

    ResponElimina
  35. Aquest llibre m'ha agradat molt. Les històries han estat molt divertides però la que més m'ha agradat ha sigut "La festa de l'olla" perquè per a mi ha sigut la més graciosa.
    Marc Allepuz López

    ResponElimina
  36. Meritxell Fernández3 de juny del 2013, a les 4:55

    El llibre està molt bé, és interessant i divertit. El recomano a tota aquella gent que vol llegir algun llibre; espero que us agradi. Meritxell Fernández

    ResponElimina
  37. El llibre m'ha agradat. Està ben elaborat i és bastant entretingut; el recomano per als que volen llegir llibres.
    Carla Navarro 1r B

    ResponElimina
  38. M'ha agradat molt perquè ha sigut molt entretinguda. Però algunes històries m'han agradat més que algunes altres. Jo ho recomano a tots els nens i nenes de la nostra edat que està molt bé.
    INGRY VELASCO de 1rD

    ResponElimina
  39. El llibre que hem llegit m'ha agradat molt, penso que és molt entretingut i interessant: us el recomano, espero que us agradi.
    Cristina Rodríguez

    ResponElimina
  40. Aquest llibre m'ha semblat que és interessant, i que és molt divertit de llegir, pels comentaris, no és un llibre avorrit que només narra històries, és més divertit al ser que uns ninots narren històries.
    Nerea Altisent 1rc

    ResponElimina
  41. A mi també m'ha semblat divertit i entretingut, perquè cadascú tria un personatge i això fa que sigui més divertit.
    Hamza El Aouadi (1rESO,Grup:3)

    ResponElimina
  42. Aquest llibre m'ha agradat molt perquè ha sigut molt entretingut i divertit. Però algunes històries m'han semblat més interessants que algunes altres.El capítol que més m'ha agradat ha sigut '' La festa de l'olla'' Aquest llibre el recomano a tots els nens i nenes de la nostra edat.
    Alba Liñán 1rD

    ResponElimina
  43. A mi personalment m'ha agradat però a penes entenia el que deien els companys encara que ha estat molt divertit llegir entre tots.
    Joel Gallego Osorio (1rB grup 2)

    ResponElimina
  44. M'ha agradat molt aquest llibre, era molt divertit, i ens ho passàvem molt bé llegint aquest llibre, i era molt interessant.
    Marta Pintado Aldea 1rC





















    ResponElimina
  45. Aquest llibre m'ha agradat molt, a classe ens hem rigut molt i ens ho hem passat molt bé, qui el vulgui llegir li recomano.
    Joel Molina

    ResponElimina
  46. No m'ha agradat molt, jo li posaria un 6. L'única cosa que m'ha agradat han sigut 2 personatges: la Baldufa i la Nina. La història ha sigut una mica avorrida.
    Erica Morente

    ResponElimina
  47. M'ha agradat molt el llibre perquè era com un teatre i ha sigut molt divertit.
    Jubal Edo

    ResponElimina
  48. Em va semblar molt divertit i emocionant perquè era un teatre, nosaltres érem els personatges i van ser unes obres molt divertides i gracioses.
    Guillem Edo

    ResponElimina