Institut Marina

diumenge, 28 de setembre del 2014

Camps de maduixes, Jordi Sierra i Fabra

Quan neix el dia, en un hospital, la Luci està en coma a causa de l'èxtasi, la droga de disseny més de moda. Els seus amics reflexionen sobre el que va passar el dia anterior. En poques hores s'accelera tot, i tothom qui coneix la Luci lluita per ella, però també per alguna cosa més.

41 comentaris:

  1. Aquest llibre al principi no m'agradava gaire, però al final ha estat molt interessant. El final no me l'imaginava així i m'ha agradat molt, tenia molta intriga per saber com acabava el llibre. Però alguns capítols m'han semblat avorrits. Tota l'estona parlaven del mateix.

    Paula Pedrola 3rB

    ResponElimina
  2. Molt interessant i aprens moltes coses sobre les conseqüències de les drogues.
    Mireia Lirola

    ResponElimina
  3. A mi la veritat el llibre m'ha semblat molt interessant i crec que aquest llibre pot servir per a moltes persones... jo recomano molt aquest llibre perquè a mi m'ha agradat a més que m'ha semblat molt interessant.
    Souhaila Boujaada

    ResponElimina
  4. Penso que és un llibre molt interessant ja que parla de temes que estan succeint contínuament al món dels adolescents, al món de la nit, al món de les drogues. Et fa pensar i elaborar opinions al teu cervell mentre llegeixes. Llegint aquest llibre sents les emocions que poden sentir els personatges, tant la protagonista quedant-se en coma, o els pares amb la por de perdre una filla, o els amics amb la culpabilitat. No hi canviaria res d'aquest llibre excepte els noms dels personatges, que no són gaire bonics... Recomano aquest llibre, i recomano llegir-lo sencer, sense saltar-se cap part, ja que penso que cada fragment de cada llibre és indispensable per esprémer al màxim la lectura. Paula Martinez Jurado 3A

    ResponElimina
  5. Aquest llibre ha estat bé, perquè aquest tema als adolescents els agrada bastant. Però no ha sigut un del millors que he lleguit.
    Alba Liñán

    ResponElimina
  6. A mi aquest llibre m'ha semblat interessant. Pel tema de les drogues perquè molta gent li ha passat per prendre coses que no sap què són.
    Cristina Rodriguez 3r C

    ResponElimina
  7. Aquests llibre m'ha agradat força, és una història molt real, ja que ara hi ha molts casos... Ha estat molt interessant i intrigant.
    Marta Pintado 3rc

    ResponElimina
  8. Aquest llibre és bastant interessant, tot i que té parts que es fan pesades. Les meves parts favorites eren les que parlaven sobre la Luci, els seus amics, i la seva família. No m’han agradat massa les parts on surten el periodista i el detectiu. La part que més m’ha agradat, a part del final, va ser quan la Loreto superà la bulímia.
    Sergio Ledesma, 3r A

    ResponElimina
  9. Aquest llibre l'he triat perquè el veia més interessant que l’altre pel tema aquest de les drogues i tot això.El que més m'ha agradat d'aquest llibre és quan els amics fan tot allò possible per ajudar-la i sobreviu a tot el que li ha succeït a la pobra noia.Jo recomanaria aquest llibre sobretot a la gent que avui dia, amb la meva edat, fuma drogues perquè veurien les conseqüències que aporta fumar i el que els pogués succeir.
    Christian Cainzos 3rB

    ResponElimina
  10. És un llibre molt interessant que tracta sobre una noia que lluita contra la mort per salvar la seva vida a causa d'una nit boja on havia pres una pastilla d'èxtasi la qual havia fet que es quedés en coma. El recomano perquè et fa veure el que et pot passar si consumeixes drogues.
    Sandra Cervera, 3r B

    ResponElimina
  11. Ha sigut un llibre d'allò més intrigant, és molt educatiu i ensenya les causes que poden tenir les drogues al teu futur.Ha sigut molt interessant!!!
    Marina Ortega Montero

    ResponElimina
  12. M'ha semblat molt interessant però m'esperava més.
    Daniel Sánchez Gala 3r B

    ResponElimina
  13. La meva opinió d'aquest llibre és que és molt trist quan entra a l'hospital per causa d'una droga i els pares, amics i altres ho passen malament. Et fa veure que les drogues solament són problemes i coses dolentes.
    Joel Armijo 3C

    ResponElimina
  14. Per a mi aquest llibre ha sigut força interessant, per diversos motius. Camps de maduixes és un llibre diferent als altres, perquè un llibre que la seva història es desenvolupi a un hospital i que tracti d'una noia que està passant per un coma terrible no es veu molt, per això em sembla un llibre diferent als altres. M'hagués agradat que aquest llibre tingués una mica més d'acció de la que té És ràpid de llegir, depenent del punt de vista que el miris. Si no t'ha agradat difícilment te'l llegiràs ràpidament. Tot el seu contingut és normal excepte que hi hagi una noia en coma i una altra bulímica i amb això l'autor el que fa és ficar dues històries en una, en la meva opinió és una cosa que mai havia vist en un llibre. També és veritat que dificilment em llegeixo un llibre però... Una altra cosa estranya del llibre ha sigut el fet que el camell mori relliscant és un final tràgic i com ja he dit abans, estrany El llibre ha estat força bé i per això crec que el recomanaria.
    Daniel

    ResponElimina
  15. El llibre m’ha agradat i m’ha semblat molt interessant. Però algunes parts eren bastant avorrides perquè nomes parlaven del mateix .Tot i això ho recomano.
    Joel Rodríguez 3 B

    ResponElimina
  16. Aquest llibre m'ha ensenyat a saber les conseqüències de prendre una substància tan perillosa com l'èxtasi .
    Els sentiments que mostres davant els teus pares i com els deixes d'afectats per la condició que et veus després de prendre aquesta substància .
    Finalment, volia agrair-te per portar-nos un llibre com aquest, on jo crec que ens hem conscienciat dels problemes que ens presenten.
    GRÀCIES
    Jesús Marbá

    ResponElimina
  17. Aquest llibre em sembla interessant però el final no m'agrada molt.
    Alba, 3r B

    ResponElimina
  18. És un llibre molt interessant, perquè et fa entrar al món de les drogues i t'intenta avisar dels perills que tenen. Crec que és un llibre que val la pena llegir-lo per tot el que t'ensenya.
    Guillem Tresené

    ResponElimina
  19. Aquest llibre m'ha agradat, trobo interessant això de les drogues ja que ara està de moda tot això i molts adolescents ho prenen.
    Aurora Garcia 3r B

    ResponElimina
  20. A mi m'ha agradat perquè és un llibre molt interessant. A més, com la noia que està en coma és campiona d'escacs, m'ha semblat curiós que tot el que la noia pensi mentre està en coma en el llibre ho explica amb un enfocament d'una partida d'escacs.
    David Martín 3r B

    ResponElimina
  21. Aquest llibre m'encuriosia, l'adolescència és una etapa de la vida on descobreixes i vols descobrir tot allò que mai havies fet fins llavors. El llibre ha estat força bé, possiblement no l'hagués triat com un llibre per llegir-me lliurement perquè no és el meu estil. Jo, l'he vist massa avorrit durant el nus de la història, ja que es repetia tota l'estona sobre el mateix tema, introduiria més accions. El final és la part més emocionant on succeeixen moltes coses. És interessant perquè et parla d'un tema molt seriós, on molts adolescents acaben enganxats. A més d'un li faria llegir a veure si se n'adonen de les conseqüències.
    Neus López Clotet 3r B

    ResponElimina
  22. Aquest llibre m'ha semblat bastant interessant ja que els adolescents d'ara no són capaços de comprendre el que passa amb les drogues.
    Nadia Jimber.

    ResponElimina
  23. El llibre en si m'ha agradat, és interessant ja que et demostra el que et pot fer una droga, que al igual a l' hora de prendre-la creus que no et farà res i en segons et canvia la vida. Ha estat interessant i el recomano però així i tot hi ha algun tros bastant avorrit.
    Leire 3A

    ResponElimina
  24. Al principi el llibre em semblava massa avorrit, no m'agradava molt, algunes parts sí que eren interessants però me l'esperava més divertit. La part que més m'ha agradat ha estat quan la Loreto supera per primera vegada la seva malaltia. El final ha estat molt bé i m'ha encantat com l'autor del llibre ha fet que la Lluciana jugués als escacs quan estava en coma, intentant sempre guanyar a la mort.
    Elena Marruecos-3B

    ResponElimina
  25. A mi aquest llibre m'ha semblat molt interessant ja que són coses que estan passant avui dia, el recomano.
    Naima Ouahhoud 3r C

    ResponElimina
  26. És un llibre molt interessant, crec que t'agradi o no t'agradi et pot ensenyar moltes coses. El que més m'ha agradat és que els amics de la protagonista la volen ajudar i fer-li costat. Però crec que el llibre necessita una mica més d'acció i un final més extens.
    Anna Muñoz 3rB

    ResponElimina
  27. Aquest llibre m'ha agradat, perquè tracta d'un tema que ara la majoria dels adolescents prenen drogues Però segons quins capítols ha estat una mica avorrit perquè parlaven del mateix. Només canviaria el final que no m'ha agradat massa, esperava una altra cosa. Però tot i això el recomano.
    Melina Arriaza 3r B

    ResponElimina
  28. A mi aquest llibre m'ha agradat encara que el principi em va avorrir una mica, t'ensenya coses que realment passen. Alexia Prats 3B

    ResponElimina
  29. Em va agradar bastant. Em sembla un llibre entretingut, a més que parla de coses que succeeixen a la vida real i quotidiana. I un personatge em va enganxar moltíssim, la Loreto.
    Ainoa Ruz

    ResponElimina
  30. Aquest llibre m'ha semblat bastant interessant, et parla sobre un tema que passa a la vida quotidiana de molts dels adolescents d'avui dia. Aquest llibre et fa pensar sobre els problemes greus que et pot portar la droga per ser camell i com pot afectar a la teva salut. El recomano a la gent que li agradi els temes de la droga.
    Laura Escobar 3r B

    ResponElimina
  31. A mi aquest llibre m'ha semblat bastant interessant perquè et diu tot el que fan les drogues, totes les coses que et poden passar per prendre-les. A mi m'ha agradat bastant. Cristina Homobono 3rC

    ResponElimina
  32. M'ha semblat molt interessant, perquè ens ajuda a comprendre el mal que fan les drogues.
    Cristian Cánovas V.

    ResponElimina
  33. Va estar molt entretingut, ens fa reflexionar sobre el consum de les drogues.
    Camilo Salazar H

    ResponElimina
  34. Ha estat bé,
    Dani Muñoz Cabello

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ha estat molt bé, molt interessant; aprens moltes coses sobre les conseqüències de les drogues. Carmen Estevez 3 eso C

      Elimina
  35. Aquest llibre m'ha agradat molt. Al principi em va fer molta pena per la noia i els seus amics i els seus pares, però mala sort perquè pren les pastilles i no les hauria d'haver pres; va ser una mica ximple. Però al final la noia es va salvar i va viure tot i que va estar en coma durant molt de temps.
    Erica Morente

    ResponElimina
  36. El títol del llibre em va atreure molt i quan vaig llegir la sinopsi encara més.Però després el llibre em va decepcionar, la veritat. Hi havia vegades que em saltava capítols i es feia una lectura molt pesada segons quina part.
    Per una altra part, el tema del llibre és molt original, no hi ha molts llibres (juvenils, vull dir) que parlin d'això, quan, en realitat, és una cosa molt normal donat que avui en dia els passa a molts adolescents.
    No és un mal llibre, és recomanable. Jo el recomano més que res pel tema.
    Cristina Chozas, 3r A

    ResponElimina
  37. Hola a tots. Jo he triat aquest llibre perquè, a part que em vaig quedar amb moltes ganes de llegir-lo ja que vaig triar el de la Wendy. La meva germana me'l va recomanar ja que ella se'l va llegir fa temps.
    Marc Allepuz

    ResponElimina
  38. Aquest llibre m'ha agradat molt ja que mentre la protagonista està en coma, pots sentir com se sent la protagonista a part que es podria dir que són 3 històries.
    Aquest llibre el recomano molt perquè també et diu el que et pot arribar a fer la droga.
    Marc Allepuz

    ResponElimina
  39. He triat aquest llibre perquè m'ha semblat interessant i fa uns anys no el vaig poder llegir.
    Leyre Mendez

    ResponElimina
  40. El recomanaria perquè els nens de la meva edat s'adonessin del que et pot passar. M'agrada l'argument del llibre i la seva relació amb la vida real però no m'agrada com desemboca al final.
    Leyre Mendez

    ResponElimina