Institut Marina

diumenge, 28 de setembre del 2014

Presoners del mar, Arturo Padilla

En una platja solitària de la Costa Brava, un noi roba una barca de pescadors i s’endinsa al mar perquè no vol assistir a les colònies d’estiu on l’han inscrit els seus pares. Una companya intenta aturar-lo, però finalment tots dos acaben dins de la barca en direcció a una cala perduda on només s’accedeix des del mar. Ningú no els ha vist. Ningú no sap on van. I, el pitjor de tot, ningú no els trobarà a faltar en tres setmanes. Què passaria si no poguessin tornar? D’altra banda, una parella de bussejadors, l’Oriol i la Laia, fan una immersió al mar. Tot sembla anar bé fins que un succés inesperat els impedeix pujar a la superfície. Contemplen horroritzats com l’aire de les ampolles es consumeix ràpidament. La mort sembla imminent en les dues històries. El mar pot ser molt cruel amb els seus presoners...

60 comentaris:

  1. M'ha agradat molt perquè a mesura que vas llegint t'adones de la relació que hi ha entre les dues històries i fa que tot el que t'hagis llegit ho miris d'un punt de vista diferent.
    David Martín 3r B

    ResponElimina
  2. És un llibre bastant interessant amb molt misteri, que el converteix en un llibre difícil de treure la vista. És un llibre que podria ser el principi d’una pel•lícula molt bona i interessant. Segurament em deixo bastants coses, ja que és un llibre bastant complex i divertit alhora, que ens motiva i ens desanima en acabar el capítol. No tinc cap critica negativa, ja que no li he trobat cap errada, i és un llibre que val la pena tornar-lo a llegir.
    Pedro Ascaso

    ResponElimina
  3. Aquest llibre és molt interessant per a iniciar-se a la lectura. Joel Armijo 3C

    ResponElimina
  4. Aquest llibre m'ha agradat molt, en tots els aspectes, sí que hi ha coses que no m'acaben de convèncer però igualment el llibre és molt divertit i entretingut. La part que més m'ha agradat és quan la gavina arriba volant amb l'anell de la Laia. Aquest llibre el recomano perquè acaba d'una manera que no t'esperaries.
    Dani Benítez, 3r A

    ResponElimina
  5. Doncs que aquest llibre m'ha agradat molt, peel títol pensava que no m'agradaria però ara de debò penso el contrari. Cristina Homobono 3rC

    ResponElimina
  6. El llibre em va agradar des del principi, sobretot en la forma que acabaven els capítols . N'acabàvem un i ja volia llegir el següent. Després, sobre les dues històries, mai hagués pensat que acabaria d'aquesta manera... A part això de fer capítols parells per a una història i senars per a una altra fins que s'ajunten. La veritat és que m'ha agradat més del que pensava.
    Leire 3A

    ResponElimina
  7. El llibre m'ha agradat molt, és molt entretingut i és molt bonic i em sembla que és molt realista. M'han agradat les històries d'amor i és molt entretingut i cada capítol et deixa amb mes intriga.
    Sergi Torres, 3r C

    ResponElimina
  8. Aquest llibre m'ha agradat molt, era d'amor i aquests tipus de llibres m'agraden. L'Oriol té molt bon sentit de l'humor i això fa que el llibre no sigui avorrit. Felicito l'autor per la seva feina.
    Laura Escobar, 3r B

    ResponElimina
  9. Aquest llibre ha sigut fantàstic, fa que cada vegada que t'acabis un capítol vulguis seguir llegint. Jo el recomano perquè disfrutareu molt amb les seves aventures i al•lucinareu amb el gran desenllaç, que és molt inesperat.
    Sandra Cervera

    ResponElimina
  10. Aquest llibre ha estat molt entretingut, ha sigut molt difícil no llegir un capítol a casa. És un llibre molt lleuger, amb una història d'amor adolescent molt interessant, l'Arturo ha tingut una manera molt original d'escriure-la. La recomano,la novel•la,una de les lectures més maques que he llegit fins fa tres anys a l'hora de català.
    Cristina, 3r A

    ResponElimina
  11. Aquest llibre m'ha agradat molt. És molt interessant i t'enganxa molt. La connexió entre les dues històries és una molt bona idea i bonica, encara que una mica evident.
    Elena Marruecos

    ResponElimina
  12. A mi aquest llibre m'ha semblat molt interessant, però hi ha coses que no m'han agradat com quan estava a punt de morir l'Oriol i ningú els podia socórrer.
    Cristina Rodríguez 3rC

    ResponElimina
  13. A mi m'ha agradat molt aquest llibre. El llibre es posa molt interessant en cada capítol. M'ha sorprès molt saber la relació que hi ha entre Trapella i la Sara, i l'Oriol i la Laia. Joel Gros 3r A

    ResponElimina
  14. A mi el llibre m'ha agradat més que els altres que hem llegit perquè els altres no eren tan emocionants com aquest. El que més m'ha agradat del llibre és que va canviant de les dues històries (...) en temps diferents.
    Marc Barrio

    ResponElimina
  15. M'ha encantat el llibre. De tot els llibres que hem llegit, aquest ha sigut el que més m'ha agradat. És molt divertit i té una mica de romanticisme. (...) Em fa grima que el Trapella s'arranqués el dit. Però en general m'ha agradat el llibre. L'escriptor s’expressa molt bé per narrar-lo en tercera persona.
    Ingry Velasco 3rB

    ResponElimina
  16. A mi la veritat al principi no m'agradava, però al llarg del temps m'ha anat agradant moltíssim, però el problema del llibre és que en cada capítol canvia d'història i jo voldria saber el per què.
    Souhaila Boujaada 3r d'ESO

    ResponElimina
  17. Aquest llibre m'ha agradat molt, perquè ens mantenia en tensió tota l'estona, i sempre volies seguir llegint per saber què passava a l'altre capítol. Jo el recomano per altres persones que vulguin llegir un llibre.
    Pepe Carmona

    ResponElimina
  18. M'ha agradat molt aquest llibre, jo el recomano; al principi vaig pensar que no m'agradaria però estava equivocada. Va ser interessant llegir el llibre en dues històries: joventut i adolescència. El recomano, m'ha encantat.
    Naima Ouahhoud 3rC

    ResponElimina
  19. A mi sincerament m'ha agradat molt aquest llibre pel fet que al final de cada capítol ho deixa en l'aire i això fa que t'enganxis a seguir llegint.
    Inmanol García 3rA

    ResponElimina
  20. A mi aquest llibre m'ha agradat molt, és molt interessant. A mesura que anaves llegint t'enganxaves més a continuar llegir, ha sigut molt difícil no llegir a casa. Jo recomano aquest llibre, ja que és molt bonic i l'autor ha sabut relacionar les dues històries. Felicito a l'autor per com ha fer aquest llibre.
    Melina Arriaza 3rB

    ResponElimina
  21. Aquest llibre m'ha semblat bastant interessant i bonic ja que cada vegada que passa alguna acció entre ells col·laboren i s'ajuden.
    Nadia Jimber López 3C

    ResponElimina
  22. Aquest llibre m'ha agradat perquè tracta sobre l'amor i això m'entreté.
    Carla Navarro 3r C

    ResponElimina
  23. Penso que està molt bé. El recomanaria, ja que la concordança entre les dues històries em sembla bona, i que els sobtats girs a la trama de la història fan que sigui un llibre que es pugui llegir amb ganes.
    Paula Martinez Jurado 3rA

    ResponElimina
  24. Aquest llibre és bastant entretingut, de l'1 al 5 li donaria un 4, ja que prefereixo altres tipus de llibres. Ha estat interessant, hi ha hagut part de la història que em semblava una mica exagerat quan algú li passava alguna cosa, com quan es fa mal a la cama, etc. Però ha sigut un dels llibres que més m'han agradat de classe.
    Maria, 3rC

    ResponElimina
  25. És un llibre que té el seu mèrit, és una història bastant original. L´Arturo ha fet una molt bona feina amb aquest llibre. És un llibre que es por tornar a llegir més d'un cop sense avorrir-te! Felicitats, Arturo, molt bona feina! :)
    Estefani Rodríguez

    ResponElimina
  26. És un llibre que és interessant, m'ha agradat molt, però m'han avorrit els finals perquè sempre acaben igual. M'agrada molt com escrius.
    Guillem Tresené 3B

    ResponElimina
  27. Aquest llibre m'ha semblat molt divertit. encara que hi ha moments que no m'han agradat massa, però es un bon llibre.
    Brian Rufian 3rA

    ResponElimina
  28. Aquest llibre és fantàstic, et llegeixes una mica i t'enganxa de seguida. Té una estructura molt peculiar amb uns personatges molt aventurers. És un llibre amb molta emoció. El final és esperat, sobretot la relació entre els personatges de les dues historietes. És un llibre molt bo.
    Neus López 3rB

    ResponElimina
  29. M'ha semblat molt interessant.
    Jamal

    ResponElimina
  30. Jo crec que la història està bé. És una història apassionada, d'un moment a l' altre passa de l' odi a l' amor .
    Aconsello a tots que llegeixin aquest llibre, perquè s'entretindran i sempre tindran ganes de llegir capítol a capítol.
    Jesús Marbà, 3r A

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquest llibre m'ha agradat molt, és molt insteressant. Amb la combinació entre les dues històries i l'enllaç dels personatges és molt intrigant. Crec que és el que m'ha agradat més dels que hem llegit a classe. És molt entretingut i divertit.
      Paula Pedrola, 3r B

      Elimina
  31. Aquest llibre em sembla molt interessant per la manera en la qual s'enllacen les dues històries. M'ha agradat molt i el recomano.
    Joel Rodríguez 3r B

    ResponElimina
  32. Aquest llibre és simplement fantàstic, té una història apassionada, dramàtica i amorosa i és dels millors llibres que he llegit en aquesta assignatura. Té una estructura que m'ha agradat molt, a mesura que vas llegint la intriga se't fica al cos i t'entren ganes de seguir llegint un altre capítol. Recomano llegir a aquest llibre perquè és increïblement entretingut. De l'1 al 10 li dono un 9.
    Joel Molina, 3r C

    ResponElimina
  33. M'ha agradat molt perquè cada capítol era millor que l'anterior. Les accions que explica l'autor són molt dramàtiques, creïbles, convincents i fan la lectura molt interessant.
    Gerard Piqué, 3r A

    ResponElimina
  34. Aquest llibre és un dels que més m'ha agradat fins ara. M'agradaria que Arturo Padilla fes una segona part o una pel.lícula.
    Mikel Lozano

    ResponElimina
  35. Aquest llibre no està malament, tot i que el trobo curt. Entenc que ho és perquè les dues històries no són llargues.També podria haver-hi una mica més d'acció i no tants detalls. Per la resta, tot està molt bé. Una de les millors parts és la introducció perquè ajuda molt a entendre el llibre, sobretot per l'excel·lent manera en què està explicada; a més, també està molt bé la relació entre el Sol i la Lluna paral·lelament amb els personatges.
    Sergio Ledesma

    ResponElimina
  36. M'ha agradat molt això de fer els protagonistes els adolescents i els joves.
    Daniel Aguilera 3r C

    ResponElimina
  37. M'ha agradat molt perquè es un llibre emocionant i interesant amb capitols molt intrigants per la seva manera d'acabar.

    Cristian Lafuente 3r A

    ResponElimina
  38. El llibre em va agradar molt perquè era molt interessant a cada moment. Intens, bonic i amb una bonica història. Felicitats per aquest llibre.
    Carlos Ceño

    ResponElimina
  39. El llibre em va agradar molt perquè era molt interessant a cada moment. Intens, bonic i amb una bonica història. Felicitats per aquest llibre.
    Carlos Ceño

    ResponElimina
  40. Ei nois!
    Sóc l'Arturo, l'autor del llibre, i m'ha encantat llegir les vostres opinions i saber que us ha agradat tant el llibre i les dues històries paral·leles. Una abraçada!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Arturo. El llibre els ha encantat i la teva xerrada també! I molts ja estan fent cua per llegir La tempesta; els vas despertar molt la curiositat.
      Josep Maria Pinós

      Elimina
  41. Aquest llibre m'ha agradat bastant, és un dels millors fins ara, sempre em quedava amb intriga del que passaria en el pròxim capítol. Ha estat molt interessant.
    Marta Pintado 3rC

    ResponElimina
  42. M'ha agradat perquè és molt detallista i té una mica de misteri. Fa ganes de llegir el següent capítol.
    Guillem Edo 3r A

    ResponElimina
  43. Aquest llibre no m'ha agradat molt, estava bé i interessant, però era una mica liós, em vaig embolicar quan passa 8 anys. Erica morente 3rC

    ResponElimina
  44. És un llibre molt interessant si t'agraden els llibres que et deixen amb tensió fins al final. La historia està molt bé però en les 2 passava pràcticament el mateix. Tot i així el llibre està molt bé.
    Marc Allepuz

    ResponElimina
  45. En els tres anys que porto a classe és el llibre que més m'ha agradat. M'ha fascinat molt i intrigat. És molt entretingut, recomano aquest llibre a qui li agradi llegir!
    Eric Olmo

    ResponElimina
  46. És realment un bon llibre, es nota que l'escriptor volia que ens llegíssim el llibre en una tarda. Si no fos pel profe de català, hagués llegit el llibre en un moment.
    Alex Espinosa

    Alex Espinosa Millán

    ResponElimina
    Respostes
    1. Alex: estava previst treballar la fluïdesa lectora. Però tens raó, és un llibre per llegir d'una tirada. Ara que, oi que teníeu ganes de posar-vos a llegir cada dia un nou capítol?
      Josep Maria

      Elimina
  47. El llibre ha estat molt bé, molt interessant i hi ha molta tensió al final de cada capítol que fa que vulguis llegir-te el llibre de cop, felicitats per l'Arturo Padilla per escriure el llibre; és un bon lliure per als alumnes de l'institut.
    Daniel Lauren

    ResponElimina
  48. Aquest llibre m'ha semblat molt interessant, és el llibre que més m'ha agradat de tots, està molt bé i molt entretingut!
    Yaiza, 3r C

    ResponElimina
  49. Aquest llibre no em va encantar, però sí és el que més m'ha agradat de tots els que hem llegit aquests últims tres anys. Té misteri i una bonica història d'amor que enganxa i és entretinguda. Recomano aquesta lectura!!!
    Ainoa, 3r A

    ResponElimina
  50. És un llibre emocionant. Cada capítol et deixa amb intriga en acabar i tens ganes de continuar llegint. M'ha agradat molt, el tornaria a llegir un altre cop.
    Anna Muñoz 3r B

    ResponElimina
  51. Aquest llibre és bastant interessant, jo de l'1 al 5 li he donat un 3, perquè aquest no és el tipus de llibre que normalment em llegeixo però ha estat bé.
    Alba Liñan

    ResponElimina
  52. És un llibre molt interessant i bonic per llegir. Jo l'hagués llegit en dos dies de no ser pel professor de català.
    Jairo Martínez Monterrubio

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jairo: Tens raó, però així vam mantenir la tensió més estona!
      Josep Maria

      Elimina
  53. A mi aquest llibre m' ha agradat molt, els finals de capítols en què acabava amb molta tensió et feia ganes de llegir més. El recomano.
    Alexia Prats 3r B

    ResponElimina
  54. M'ha agradat el llibre perquè era fàcil de llegir, no era molt llarg i et deixava amb intriga en cada capítol, a més anava d'aventures.
    Jubal Edo 3r C

    ResponElimina
  55. A mi aquest llibre m'ha agradat molt ja que és molt interessant i al final de cada capítol et deixa intrigat i amb ganes de seguir llegint i perquè a poc a poc t'adones de la relació entre les dues històries. El recomano.
    Carmen 3r C
    Publica | Elimina | C

    ResponElimina
  56. Aquest llibre és un dels llibres que més m'ha agradat, ja que el tema tractat m'encanta. És la història d'un nen i una nena per una part i un noi i una noia per una altra. Al llarg del llibre van narrant las històries en paral·lel (és a dir, un capítol cada una). La connexió de les dues fa que aquest llibre sigui tan interessant. A més l'autor ho narra tot de manera molt extensa i fa que vulguis continuar llegint. Per aquest motiu me'l vaig llegir en una tarda. Molt bon llibre, el reomano al 100%.
    Sergi Alvarez

    ResponElimina