Institut Marina

dimecres, 9 de setembre del 2015

El gat negre i altres relats, Edgar Allan poe

Un dels trets més característics en el tractament del terror en la narrativa d'Edgar Allan Poe és la barreja d'elements pròpiament terrorífics amb altres que només ho són indirectament. En els relats que integren aquest volum, entre els quals es troben alguns dels més memorables de l'autor, hi ha tot un ventall de maneres d'apropar-se a la literatura de terror: espais tancats, amors fúnebres, tombes, cadàvers, i la típica opressió psicològica que prové d'allò que és extraordinari: allò que va més enllà dels sentits i de la lògica.

9 comentaris:

  1. Aquest llibre m'ha agradat més en català, ha sigut molt interessant i el millor de tot és la intriga que li posa. Marina Ortega Montero

    ResponElimina
  2. Aquest llibre m'ha semblat molt interessant encara que hi ha hagut alguns capítols que se m'han fet una mica pesats en llegir-los per la manera com estan relatats.
    Inmanol García Rodriguez 4tA

    ResponElimina
  3. A mi m'ha semblat un llibre molt interessant que et té intrigat fins al final de tot. El recomano, una bona lectura!
    Yoel Hernández Gómez, 4tA

    ResponElimina
  4. Jo ja havia llegit aquest llibre però no me'n recordava de molt, així que l'he tornat a llegir. M'ha semblat molt interessant.
    Dani Villanueva

    ResponElimina
  5. Aquest llibre l'he trobat molt interessant. M'han intrigat bastant les historietes però n'hi havia alguna una mica pesada.
    Guillem Edo 4tA

    ResponElimina
  6. Aquest llibre m'ha semblat molt interessant. Realment, al principi no tens ganes de llegir-ho, però una vegada que vas avançant a la lectura t'enganxa.
    Yoel Hernández Gómez, 4tA

    ResponElimina
  7. Aquest llibre m'ha agradat molt i m'ha semblat molt interessant ja que m'ha intrigat bastant, al principi no sabia si m'agradaria, però el recomano perquè t'enganxa, però algunes històries eren una mica pesades. Carmen Estevez, 4tA

    ResponElimina
  8. He triat aquest llibre perquè un amic em va recomanar l'autor. Sembla bastant interessant, ja que no té res a veure amb els llibres d'ara. Crec que estarà bé.
    Carol Limpias 4tC

    ResponElimina
  9. Recomanaria aquest llibre a qualsevol persona que sigui fan d'Edgar Allan Poe o qualsevol persona a qui li agradés el gènere de terror gòtic, però el terror psicològic d'aquest llibre és complex, i no el recomanaria gens a un nen petit. El llibre és realment bo, és cert que no totes les històries són igual de comprendre, i no és fàcil de llegir, potser t'has de llegir una part més d'una vegada. En general les històries són interessants, i t'adones de la influència que dóna als llibres, televisió i cinema. No ha estat temps perdut haver llegit aquest llibre.
    Carol Limpias

    ResponElimina