Institut Marina

dimecres, 9 de setembre del 2015

La traïdora, Gudrun Pausewang

Amagar un rus era traïció. Així que, si no el denunciava de seguida, seria una traïdora. És clar que si ho feia… em convertiria en la seva assassina.Tant de bo que hagués pogut comptar amb l’ajuda d’en Fèlix! Però el meu germà petit s’havia empassat del tot les coses que ens ensenyaven les Joventuts Hitlerianes i estava segura que acabaria denunciant-me.
 

42 comentaris:

  1. És un llibre que té moltes coses interessants. Com representa la 2a guerra mundial, una època de catàstrofes.
    Christopher Gallo

    ResponElimina
  2. És un llibre molt interessant, ja que explica com dins d'una família alemanya no tots eren patriotes com el germà de la protagonista que veia els russos com una raça inferior, l'Anna era una noia la qual veia malament atacar els russos i matar les seves famílies només perquè Hitler els veia com una raça inferior, la qual cosa també defensava la seva àvia. M'ha agradat molt el plantejament de la història, com que quasi tota és molt tranquil•la i després comencen a passar fets inesperats.
    Joel Molina, 4t A

    ResponElimina
  3. M'ha semblat un llibre interessant ja que es posa en perill a ella mateixa i decideix ajudar el noi rus. Durant tot el llibre et pots adonar com era la vida a la segona guerra mundial i com alguns es tornaven fanàtics sense importar la vida dels altres i tan sols per una pàtria. El llibre és molt interessant, però esperava un altre final.
    Leire 4A

    ResponElimina
  4. Per a mi és un llibre molt entretingut, on les trames que es desenvolupen et porten a una sensació d'estar vivint la història que va succeint. El recomano. Jesús Marbà

    ResponElimina
  5. És un llibre bastant interessant, m'ha agradat molt. Però crec que hauria de tenir un altre final. Però és un molt bon llibre. El recomano!
    Tamara Jiménez, 4t ESO

    ResponElimina
  6. És molt bon llibre, el recomano a tots els que els agradin els llibres de guerra.
    Cristian Salazar,4t ESO

    ResponElimina
  7. No m'ha agradat molt però està passable. El recomanaria depenent de la persona. M'esperava un altre final.
    Mar Gris

    ResponElimina
  8. M'ha agradat molt el llibre, perquè és una història de fa molts anys i m'agraden aquest tipus d'històries. Arbit Mahdi

    ResponElimina
  9. No està malament aquest llibre, és passable i parla sobre l'amistat de dues persones diferents.
    Franco Cárdenas

    ResponElimina
  10. Tot i que no és el tipus de llibre que m’agrada llegir, pensava que se’m faria més pesat. És molt interessant el tema que tracta. Durant aquella època era molt important seguir els pensaments de la família, però la protagonista decideix fer el que ella vol encara que sigui de traïdora. Es van veient diferents situacions de la guerra, i quan penses que acabarà d'una manera, de sobte et sorprèn. Per mi, hauria de tenir un final diferent. Paula Pedrola, 4t B

    ResponElimina
  11. El llibre és molt interessant, i llegint-lo et sents com si estiguessis en una història real ja que el seu final no ha estat molt bo. Però crec que mel compraré, per llegir-lo un altre cop.
    Iram Ylias

    ResponElimina
  12. Aquest llibre és interessant per la forma de veure la situació.
    Alex René Pinaida

    ResponElimina
  13. És un llibre curiós perquè relata una curiosa història de la segona guerra mundial.
    Adrian Valero

    ResponElimina
  14. Aquest llibre m'ha agradat. Crec que és un llibre molt interessant. Representa bastant bé l'època de la 2a Guerra Mundial, la vida en una família alemanya i els pensaments de cada personatge. Hi ha parts tranquil•les i de sobte passen fets inesperats i això m'ha agradat. Encara que no es tingui molt d'interès sobre aquesta època és un llibre interessant i el recomanaria.
    Cristian Lafuente García 4t A

    ResponElimina
  15. És molt interessant el tema que tracta aquest llibre. La protagonista fa el que ella vol encara que sigui traïdora. Es veuen diferents coses de la guerra, i penses que s'acabarà d'una manera i ho fa d'una altra. Si no fos pel final,m'hagués agradat més. Nadia Jimber

    ResponElimina
  16. És un bon llibre, tant com els personatges principals o secundaris i la trama que té des de l'inici fins al final.
    Cristian Cánovas

    ResponElimina
  17. El llibre m'ha semblat bastant interessant. M'ha semblat interessant els dos punts de vista que es poden veure, com que per una part el germà de l'Anna veu d'una raça inferior els russos i per una altra part com ella posa la seva vida en perill ajudant el noi rus. És un llibre bastant curiós i el recomano.
    Sandra Cervera 4tB

    ResponElimina
  18. El tema d'aquest llibre m'agrada i és bastant interessant. Algunes parts se'm feien una mica pesades però està bé. Sobretot em va cridar molt l'atenció la personalitat de la protagonista.
    Ainoa Ruz 4tB

    ResponElimina
  19. És molt interessant el llibre, encara que al principi es feia una mica pesat perquè deia el mateix sempre. L'Anna em sembla una noia bastant valenta per amagar un rus. El final em va decebre, podria haver acabat d'una altra manera però en general m'ha agradat. El recomano.
    Laura Escobar 4tB

    ResponElimina
  20. Aquest llibre m'ha agradat molt. Em pensava que seria pesat, però m'ha semblat interessant com la protagonista seguia els seus sentiments, encara que la seva família no estigués d'acord i es converteixi en la traïdora. Però hagués estat bé un final diferent.
    Melina Arriaza 4tB

    ResponElimina
  21. Aquest és un llibre força importat perquè ens narra una història que no tothom pot conèixer, en la qual s'explica la cruel vida que per desgràcia viuen en aquella època la gent en els països on governava Hitler. Per a mi és un llibre bàsic per llegir, recomanable a tothom i força interessant. Sí que és veritat que hi ha parts força lentes però en conjunt és un llibre magnífic.
    Sergi Álvarez de Lasarte, 4t ESO B

    ResponElimina
  22. No m'ha agradat aquest llibre perquè a mi els llibres que hi ha desastres no m'agraden.
    Maria López

    ResponElimina
  23. A mi el llibre no m'ha agradat perquè a mi m'agraden altres llibres.
    Rai Palomares

    ResponElimina
  24. Aquest llibre m'ha semblat força interessant ja que ens explica la història d'una nena en plena guerra, espantada que ha de pensar en ajudar a un home ferit del bàndol contrari i trair la seva família o dir-ho a la seva família però aquell home acabaria mort. Crec que tothom hauria de llegir aquest llibre ja que la història de la protagonista és com se sentien moltes persones en aquells temps i perquè no torni a passar mai més.
    Ainhoa Ten 4tA

    ResponElimina
  25. La història que s'explica és bastant dura, de com una noia amaga un rus per tal que els nazis no l'atrapin i és increïble la valentia que té l'Anna, ja que sap que si ajuda el rus la poden matar. Llegint el llibre et fas una idea de com va ser l'època nazi i la por que es va viure durant aquesta etapa.
    Daniel Benitez Soler 4t A

    ResponElimina
  26. Penso que aquest llibre tracta la guerra des d'un molt bon punt de vista que ens demostra la injustícia amb la qual s'arriba a tractar la gent per l'única raó de ser d'un altre país. També és sorprenent saber com es viu la guerra de primera mà, com és el dia a dia de la població durant l'època nazi, com ja hi ha persones que ja de ben petites tenen tan clares les idees de venjança inculcades pels polítics del moment. I el que més m'agrada de tot això és que enmig de tots els problemes, la traïdora fa tot el que fa defensant els seus principis sense deixar-se influir per la resta. Una història profunda conduïda per la traïdora, plena de valor, por i generositat.
    Paula Martinez Jurado 4tA

    ResponElimina
  27. És un llibre interessant m'ha agradat bastant,tot i que no és el tipus de llibre que m'agrada. És un llibre que recomanaria sense dubtar, encara que no sigui dels millors.
    Guillem Tresené 4t B

    ResponElimina
  28. Aquest llibre m'ha semblat prou interessant, ja que mostra les dificultats en èpoques de guerra i la injustícia d'aquells temps. (...)una família en què tots estan amb Hitler i una noia, Anna, veu injust que vulguin matar un rus per ser d'un altre país i ajuda el rus a refugiar-lo arriscant-se que l'enxampassin.
    Maria Ascaso 4tB a La traïdora,

    ResponElimina
  29. Es un llibre bastant interesant ja que narra la història d’una família dividida pel règim i com la protagonista s’enfronta i decideix acollir-lo encara que així posi en risc les seves vides. Ha sigut un llibre molt entretingut amb el que també hem après quina era la mentalitat de l’època durant la segona guerra mundial. A mi personalment m’ha agradat bastant i el recomano. Pedro Ascaso

    ResponElimina
  30. M'ha semblat un llibre prou interessant perquè és una història de fa anys i de la injustícia que hi havia en aquells temps.
    Mikel Lozano 4A

    ResponElimina
  31. Aquest llibre és realment interessant. És veritat que moltes vegades es repeteix la mateixa escena, però sempre t'incita a continuar llegint-lo per saber què passarà. La història té molt sentit i l'època en la qual està situada fan que sigui un molt bon llibre. Realment recomanable.
    Sergio Ledesma

    ResponElimina
  32. És una llibre molt interessant ambientat en la 2a guerra mundial, on una noia té massa bondat amb un rus de l'exèrcit enemic, l'única critica negativa és el final que no... Però per les altres parts del llibre molt bo.
    Pepe Carmona 4r A

    ResponElimina
  33. Aquest llibre m'ha agradat i m'ha semblat bastant interessant de llegir. Tot i que al principi pensava que no m'agradaría molt. Potser li canviaria el final una mica però ha estat bastant bé.
    Alba Liñan 4tA

    ResponElimina
  34. Aquest llibre m'ha semblat molt interessant. Ens explica el dia a dia d'una noia molt valenta, l'Anna, que decideix fer el que li sembla que és correcte en plena guerra nazi i no el que li han inculcat.
    Elena Marruecos 4tB

    ResponElimina
  35. M'ha semblat el llibre molt interessant! Però el que no m'ha agradat ha estat el final...
    Maricarmen

    ResponElimina
  36. És un llibre interessant,m'ha agradat molt. Encara que el final el canviaria. El recomano a qualsevol persona sense dubtar-ho.
    Joel Rodríguez 4B

    ResponElimina
  37. Ha sigut un llibre molt interessant, un llibre que no et cansa, i que és fàcil d'entendre, i una trama que, una vegada l'agafes, no et pot deixar anar.
    Víctor Navá

    ResponElimina
  38. Ha sigut un llibre interessant, els llibres d'aquest tipus no són sant de la meva devoció, però té el seu punt.
    Núria Sánchez 4t A

    ResponElimina
  39. Ha estat un llibre molt interessant. Sobretot a la gent que li agrada el tema de la guerra.
    Brian Rfian 4tA

    ResponElimina
  40. Aquest llibre m'ha agradat molt pel simple fet que t'explica com vivien a l'època de Hitler i per tot l'odi que arribaven a tenir contra els russos. És molt interessant. El recomano.
    Marc Allepuz

    ResponElimina
  41. He agafat aquest llibre perquè el tenia a casa i no el vaig llegir a l'institut.
    Eric Olmo Horcas

    ResponElimina
  42. Aquest llibre m'ha agradat però hi ha moltes parts que no, així doncs pel meu gust no el recomano.
    Eric Olmo Horcas

    ResponElimina