Institut Marina

divendres, 1 de juny del 2012

Coraline, Neil Gaiman

Al pis nou de la família de la Coraline hi ha vint-i-una finestres i catorze portes. Tretze de les portes sobren i es tanquen. La catorze, no. Imaginat que l'obres i la travesses. A l'altra banda et trobes amb una casa idèntica on hi viuen uns pares clavats als teus. Al principi, les coses semblen fantàstiques.El menjar és millor, la caixa de joguines és plena d'àngels de corda que volen per tota l'habitació, llibres amb il·lustracions que es deformen i fan pampallugues i uns pares que es desviuen per fer-te feliç. La Coraline, com l'Alícia, però en clau de terror, s'ha introduït en el reflex emmirallat de la seva pròpia realitat. També hi ha altres nens atrapats allà, ànimes perdudes darrere els miralls. Haurà de lluitar de valent per salvar-los i alliberar-se dels nous pares, que la vigilen amb la mirada buida d'un parell de botons negres.

16 comentaris:

  1. Es un llibre prou entretingut i t'hi enganxes de seguida.

    ResponElimina
  2. El llibre de Coraline m'ha agradat moltíssim. És un llibre que combina el misteri amb la raresa. Dic la raresa perquè apareix un gat que parla, els seus altres pares tenen com a ulls uns botons, hi ha una porta que condueix a la mateixa habitació, però de l'altra casa, és a dir, un món paral·lel.
    La pel·lícula m'agrada molt més que el llibre, per què pots veure en imatges el que has llegit, i es fa més interessant i més bonic. Les dues coses m'han agradat molt.

    ResponElimina
  3. Manel Cruz Silvestre 2nA3 de juny del 2012, a les 23:51

    Respecte aquest llibre no tinc molt que dir perquè no em va agradar molt. És per a gent amb molta imaginació ja que troba una porta petita a la seva casa nova, que l'envía amb la seva família de broma que porten botons de ulls. Em va agradar més la pel·lícula que el llibre però el recomano a la gent que tingui molta imaginació.

    ResponElimina
  4. Aquest llibre m'ha semblat molt interessant. El misteri i la forma abstracta de la història són realment curioses. M'ha agradat no tant per la història sinó per la seva manera diferent de veure les coses que et fa reflexionar. Això és el que més destaco.

    ResponElimina
  5. Aquest llibre tracta d’una nena que es muda de casa i troba una petita porta que porta a un món paral•lel on les persones porten botons cosits als ulls. El gat és qui acompanyarà en tot moment la Coraline ( la protagonista del llibre). A mi personalment no és que m'hagi encantat però tampoc és un mal llibre.
    Carlos mesa

    ResponElimina
  6. Coraline ha sigut un llibre molt interessant. No saps el que passarà en cap moment i jo personalment em vaig sorprendre en alguns trossos. Recomano el llibre i, si us agrada, podeu veure la pel•lícula que té coses totalment diferents.
    Anna Arregui 2nB

    ResponElimina
  7. No m'ha agradat gens aquest llibre, ja que em sembla fastigós i avorrit. El recomano a la gent que li agradi la intriga i les històries rares.
    Judit Fernandez 2C

    ResponElimina
  8. Aquest llibre de fantasia m'ha encantat, com la pel•lícula, ha sigut entretingut.
    Sergi Edo Ansorena 2nC

    ResponElimina
  9. M'ha agradat el llibre perquè quan hem començat a llegir-lo m'hi he enganxat. També m'ha agradat perquè té dues famílies: la de veritat i la falsa. És una mica de fantasia i la veritat que en algunes parts de les que he llegit m'he quedat una mica sorpresa.
    Mariam Addahlali 2nC

    ResponElimina
  10. Jo ja havia vist la pel•lícula quan era petita i em va fer por però ja l’he tornat a veure i he llegit el llibre i hi havia grans diferències. M'ha agradat aquest llibre i la pel•lícula.
    karen Martínez Poderoso 2nc

    ResponElimina
  11. Aquest llibre m'ha semblat prou interessant. Cada dia que el llegia venia amb una idea diferent, no m'imaginava que fos així. No m'agrada com acaba, això és l'únic, però per la resta és un llibre excel•lent i molt entretingut.
    Aida Uceda 2nC

    ResponElimina
  12. Aquest llibre no m'ha agradat molt, és entretingut i divertit però a mi m'ha semblat una mica avorrit i diferent a altres llibres.
    Mireia Retamero

    ResponElimina
  13. Aquest llibre m'ha agradat una mica més que Tot et serà pres, perquè era més interessant i succeïen més coses però també és bastant estrany i has de tenir molta imaginació per imaginar-te les coses que explica el llibre. Tot i que no ha estat malament del tot, tampoc ha sigut fantàstic.
    Ana Cintas 2nA

    ResponElimina
  14. Aquest llibre està molt bé,encara que m'ha agradat més el llibre de "Tot et serà pres". El llibre de la "Coraline" es basa més en misteri, encara que m'ha agradat la idea de crear un altre món. No ha estat malament, però es podria millorar.
    Iman

    ResponElimina
  15. El llibre de la "Coraline" no em va agradar gaire. El trobo súper estrany i les il·lustracions fan por. Encara que al final tingui un final feliç i torni a la normalitat, crec que hagués estat millor llegir un altre llibre.
    Marta Huertas 2n B

    ResponElimina
  16. Aquest llibre ma'ha agradat bastant. És una mica "raro" però és bastant entretingut.

    Samia El Arrassi 2nB

    ResponElimina