Institut Marina

dimarts, 7 de gener del 2014

Roger lo Pelat, Gemma Pasqual

En Roger és un crack jugant a bàsquet; li agrada sortir i passar-s'ho bé amb els amics i les amigues. Però un dia descobreix que alguna cosa estranya li xucla tota l'energia. S'està tot el dia escarxofat al sofà, ja no va amb bicicleta ni encistella cap pilota. Alguna cosa li passa. Per tal d'esbrinar aquest misteri, va de metge en metge, fins que, finalment, li diagnostiquen una malaltia que té un nom ben estrany: Hodgkin. Unes cèl·lules dolentes han envaït el seu cos i les ha de combatre. Ha de preparar l'estratègia i ha de lluitar-hi en contra amb saviesa i seguretat. És un cavaller disposat per a la guerra, i per això emularà el seu heroi, el Tirant lo Blanc. La batalla serà dura, però ell no estarà sol; en aquesta cavalleria l'acompanyaran el Carles, el seu millor amic, i l'Ona, la seva Carmesina. Convertit en el valerós i intrèpid cavaller Roger lo Pelat, passarà per moments molt durs, perdrà tots els cabells, però gaudirà també de moments molt bons, en els quals hi haurà amistat, aventures i amor.

22 comentaris:

  1. Hola, som la Neus López, Elena Marruecos, Laura Escobar, Paula Pedrola i Ingry Velasco. El llibre ens ha agradat perquè veus el que ha de passar i la força que ha de tenir per superar-ho. El final ha sigut el contrari del que pensàvem.

    ResponElimina
  2. sandra dani alexia nerea28 d’abril del 2014, a les 6:46

    El llibre va sobre un nen que té càncer i ha de superar aquesta difícil malaltia amb l'ajuda de la seva família i els seus amics. Vam llegir-nos aquest llibre a les vacances i a classe hem estat fent un dossier amb diferents excercicis amb preguntes sobre de què va el llibre. És un llibre bastant bo perquè t'enseya a enfrontar la vida positivament. Hem treballat bastant bé i hem après moltes coses.
    Sandra Cervera, Alexia Prats, Nerea Altisent i Dani Villanueva.

    ResponElimina
  3. El llibre va d'en Roger que és un noi que té una malaltia que en aquest cas és càncer, juga molt bé a bàsquet, és una persona que li agrada sortir amb els amics i amigues. I aquesta malaltia cada dia li xucla més la seva energia i no pot més. El treball que hem fet totes ha sigut molt interessant i cadascuna ha anat treballant uns apartats i després ens hem ajudat entre nosaltres, i això era una mica la idea: treballar en equip A nosaltres el llibre ens ha semblat una mica avorrit al principi i després s'ha anat posant més interessant.Cristina Homobono, Estefani Rodriguez, Maria Ascaso, Souhaila Boujaada, Naima Ouahhoud

    ResponElimina
  4. Ens ha agradat perquè explica la història d'un nen amb càncer i amb depressions que s'anima gràcies a un conte. A més, demostra que encara que li passin coses negatives el final pot ser positiu.
    Hem treballat bé, ens hem dividit la feina i després ho hem posat en comú.
    Alex Espinosa, David Martín, Joel Rodriguez, Joel Gallego, Dani Sanchez

    ResponElimina
  5. El llibre que hem estat treballant en el segon trimestre ha sigut realment interessant de llegir. A nosaltres personalment ens agrada molt la temàtica del llibre, i també les aventures del Roger. En resum, és un llibre molt recomanable i entretingut. L'única critica que hi trobem és que al final ja es veia venir, ja que el llibre donava la sensació des del principi del que anava a passar. A part d'això no hi trobem cap critica dolenta i a més dóna un gran exemple de la superació per a cada persona.
    Pedro Ascaso Sandoval
    Margarita Ceriani
    Arnau Aguilera
    Ainoa Ruz

    ResponElimina
  6. El Roger es va desmaiar en un partit de bàsquet i el porten a l'hospital. Allà li van diagnosticar la malaltia de Hodgkin i l'ha de superar. Aquesta malaltia li xucla l'energia i està tot el dia escarxofat al sofà.
    Hem llegit aquest llibre i hem fet el dossier. Cadascú havia de fer dos o tres apartats. Hem treballat tots i ha sigut fàcil organitzar-nos.
    Aquest llibre és interessant i mostra un exemple de superació. A alguns del grup els ha agradat el final i a altres no. Pensem que alguns capítols són massa llargs, avorrits i tenen massa descripcions.
    Sergio L., Cristian L., Marc A., Dani Q., Inmanol G.

    ResponElimina
  7. Aquest llibre parla d'en Roger,un nen que li diagnostiquen una malaltia,la malaltia de Hodgkin,i a partir d'allà, coneix a altres personatges i el llibre ens parla de la seva superació de la malaltia.El final ha sigut molt esperat.Ens hem pogut organitzar bé i cadascuna a fet uns apartats diferents.En resum,un llibre de diferent temàtica de la d'avui en dia.Molt recomanable!Ha sigut una bona lectura durant el segon trimestre.
    Cristina Chozas,Paula Martínez,Leire Álvarez,Ariadna Sánchez,Nuría Sánchez,2n A

    ResponElimina
  8. El llibre de Roger lo Pelat tracta sobre un noi molt esportista a qui agrada molt el bàsquet, estudiar i sobretot estar amb els amics. En un partit mentre estaven jugant va caure. El van portar al metge, li van començar a fer proves i va resultar que tenia una malaltia. Durant les vacances d'estiu el nen s'enamora d'una noia del campus. La família de la noia fan festes a la Festa Major; al Roger li agrada molt i s'ho passa molt bé. Però al final en Roger li diu el que sent per ella i deixen l'amistat.
    El treball amb equip ha estat bastant bé, compaginàvem bé. Al nostre grup li va agradar bastant el llibre per la forma d'escriure de l'autora, està molt ben redactat.
    Anna R. Ainhoa B. Joel A.

    ResponElimina
  9. El llibre va d'un noi que l'hi donen la notícia que té càncer i fa tot el possible perquè se senti millor. L'hem treballat amb fitxes i un dossier amb preguntes i resums i l'hem llegit a classe i hem fet preguntes. El llibre era interessant, algunes paraules no es comprenien el significat i havíem de buscar-lo al diccionari però ha estat molt bé. El llibre ens ha agradat perquè explica que no t'has de deprimir si tens alguna malaltia greu.
    Adrian Garcia,Carla Navarro,Esther Ramirez i Jubal Edo

    ResponElimina
  10. El llibre va sobre un noi, en Roger, que té una greu malaltia,càncer, i la seva família i els seus amics els ajuda a superar-la. En classe el meu grup hem estat fent un dossier en el qual hi havia preguntes de buscar al diccionari i més... La nostra critica és que en alguns moments de la lectura no ens ha agradat com estava redactat. L'opinió personal és que ha sigut un llibre molt trist per la greu malaltia de Roger. Dani, Jairo, Raul, Mireia i Joel

    ResponElimina
  11. Aquest llibre a tots ens ha agradar molt, ha sigut molt entretingut, i ens ha donat molta intriga. La veritat és que sonava una mica de llàstima. El final ha sigut el millor.
    2nC JOANNA RODRIGUEZ MARTA PINTADO ERICA MORENTE DANI AGUILERA CARMEN ESTEVEZ DANI DURAN

    ResponElimina
  12. Primer volem dir que és una història que no és bastant comuna als llibres però sí a la realitat. Per això aquest llibre ens ha agradat perquè té molts continguts. Un amor, Felicitat, Tristesa, por, ràbia i molts sentiments més. Ens ha semblat original i creiem que a tots nosaltres ens ha semblat un llibre força interessant. Els que hem escrit això hem sigut:
    Daniel Benitez, Marc Barrio, Gerard Piqué, Guillem Edo i Victor Navá a Roger lo Pelat, Gemma Pasqual

    ResponElimina
  13. El llibre ens ha semblat molt interessant. Anava d'un noi que va perdre les forces de tot, no tenia forces per res. Li van detectar un tipus de càncer molt dolent. Els seus amics l'ajudaven molt per superar-ho. Els que més l'ajudaven eren els seus pares, ho va passar molt malament, és clar. A nosaltres ens ha semblat molt intrigant i ens ha agradat molt.
    Nadia, Yaiza, Cristina i Alba.

    ResponElimina
  14. El Roger es desmaia en un partit de bàsquet i el porten a l'hospital. Allà li diuen la malaltia que té i l'ha de superar. Aquesta malaltia el deixa sense energia i està molt cansat. Hem llegit aquest llibre i hem fet el dossier. Quasi bé tothom hem treballat molt. Aquest llibre és molt interessant. A algunes persones els ha agradat el final i a altres no, però ha sigut un llibre molt bo.
    Brian, Mikel, Joel, Eric, Pepe 2A

    ResponElimina
  15. Ens ha agradat molt el llibre perquè el Roger va aconseguir superar la seva malaltia i va fer una vida normal com els altres nens de la seva classe.
    Els capítols estaven molt ben organitzats i es notaven els canvis d'escena, encara que en altres no.
    Com es devia sentir l'autora en escriure el llibre? Creiem que se sentiria bé després que el seu personatge passés la malaltia i li preguntaríem si té algun conegut amb aquest tipus de malaltia.
    Alberto i Christian

    ResponElimina
  16. En Roger és un noi que li agrada sortir amb els seus amics i jugar al bàsquet, però li detecten la malaltia de Hoodking. En Roger perd tota la il·lusió de tornar a ser el mateix d'abans, però gràcies a una noia que coneix en el casal d'estiu, l'Ona, torna a recuperar la fe. Aquest llibre ens ha agradat molt, ha estat molt interessant. És un llibre que t'ensenya que no has de rendir-te tan fàcilment.
    Anna Muñoz, Marina Ortega, Meritxell Fernandez, Melina Arriaza, Awa Coulibaly

    ResponElimina
  17. Jo he escollit aquest llibre perquè el vaig llegir a tercer i em va agradar la història d'un noi fort com en Roger.
    Adrian Martin

    ResponElimina
  18. És un llibre que m’ha agradat. El recomanaria a molta gent per veure com hi ha altres persones que ho estan passant pitjor que qualsevol. La meva opinió sobre el llibre és bona, perquè és un llibre que agrada. M’agrada la història perquè et diu que tot es pot superar i que si tens una malaltia o tens qualsevol problema de salut, sempre ho pots arreglar.
    Adrian Martin

    ResponElimina
  19. Per començar a llegir està molt bé.Té una bonica història. M'agrada, però com he dit abans,em falta un final més intens.
    Alejandro Chorro

    ResponElimina
  20. He escollit aquest llibre Roger perquè és un llibre molt bonic que ja havíem llegit a classe i el volia tornar a llegir.
    Joel Marruedo

    ResponElimina
  21. Recomanaria aquest llibre perquè és molt bonic i està molt bé, a part té un vocabulari molt extens. A més per aquest llibre no puc fer un comentari crític perquè és un dels pocs llibres que m'agrada llegir i tornar a llegir. Per això el recomano a tot aquell que li agradi un bon llibre com Roger lo Pelat de Gemma Pasqual i Escrivà.
    Joel Marruedo

    ResponElimina
  22. He escollit aquest llibre perquè el vaig llegir a tercer però no el vaig acabar i m'agradaria acabar-me'l.
    Alejandro Chorro

    ResponElimina