Institut Marina

dimarts, 13 de setembre de 2016

Frankenstein, Mary Shelley

Frankenstein, un jove savi que es dedica a fer experiments científics amb tècniques poc convencionals, dóna vida a un ésser creat a partir de diversos membres que recupera de cadàvers. De la seva creació en surt un monstre d'’aspecte grotesc i repulsiu, de proporcions increïblement desmesurades, que acaba sent temut i odiat per tothom, cosa que fa que es converteixi en un ésser solitari i amargat.

40 comentaris:

 1. M'ha gradat molt aquest llibre perquè és molt interessant.
  Tania Palomino

  ResponElimina
 2. Ens ha semblat força avorrit, no sé si és perquè era molt difícil de llegir o altra cosa. La idea està molt bé, però a nosaltres ens va més l'acció, aquest és un llibre on hi ha molt sentiment i té molta profunditat.
  Noelia Dominguez, Angel Carrasco, Carol Limpia 4tC

  ResponElimina
 3. És un llibre molt interessant, sobretot per a les persones a qui li agraden els llibres de ciència ficció. Tothom coneix qui és Frankestein, però la majoria no sap que Frankestein és el doctor, el monstre no es diu així, així que està molt bé llegir la història i saber tot com és. Si el llegeixes tindràs més cultura de la literatura.
  Carol Limpias 4C

  ResponElimina
 4. El primer motiu,recomano la novel·la perquè és un clàssic,un bon llibre que sol agradar,i que no deixa res que demanar.El segon motiu és que un clàssic fa la gent més culta i hi ha molta gent que ho necessita. El tercer motiu és que la història m'agrada bastant i és fàcil de llegir,interessant i és un clàssic i els clàssics s'han de llegir perquè són clàssics.
  Leyre Mendez 4tA

  ResponElimina
 5. Com hem comentat a classe, llegir clàssics és important, t'ajuda, òbviament, a culturitzar-te (això és llegint qualsevol llibre), et transporta a diferents punts de vista de l'època i potser si ens posem a la pell de l escriptora podem aconseguir entendre la seva visió de la història. No és un dels meus llibres preferits però l'he trobat bastant interessant, sobretot per la reflexió que podem extreure. Un ha de ser conscient del que poden comportar els seus actes.
  Laia Jordà

  ResponElimina
 6. A mi el llibre no m'ha desagradat, pensava que al ser un clàssic seria avorrit però hi ha hagut moments d'intriga i altres motius.
  Ibra Coulibaly

  ResponElimina
 7. Frankenstein de Mary Shelly és un llibre força interessant, degut a que aquest llibre va estar escrit fa gairebé 200 anys i, encara avui dia es poden treure coses positives i innovadores. A més a més, una de les coses que més m'ha impactat, i que la majoria dels clàssics tenen, és que les històries són creades del no res. Les meves recomanacions per llegir aquest llibre són: - La intriga que manté durant tot el text. - La delicadesa i exactitud que descriu la vida en el segle XIX (els paisatges, els pensaments dels diversos personatges,...)
  - El tema és molt interessant, doncs, es crea una història del no res, d'una matèria morta es fa vida.
  Diego

  ResponElimina
 8. E recomano:
  1. A totes les persones que els agradi el tema de Frankenstein,i llibres semblants,aquest llibre els agradarà. 2.Mary Schelley és una bona escriptora i t´assegura que aquest llibre és bo.
  3.Quan comences el llibre t´enganxa des del primer moment. Per a mi,em semblen llibres molt interessants ja que de totes les obres, pots treure alguna cosa que t´ajudarà en el futur.
  Gerard Martínez

  ResponElimina
 9. Carlos, Ivan i Víctor15 de març de 2017, a les 4:06

  Frankestein és un clàssic,aquest apunt t'assegura que si la gent el segueix llegint a dies actuals, és perquè haurà de ser una bona novel·la,i molt agradable per a aquells lectors de la cienciaficció. Fa molts anys de la primera publicació i es pot veure que hi ha coses molt diferents a les d'ara que les reflecteix la mateixa història.
  Carlos,Ivan i Víctor 4C

  ResponElimina
 10. El recomano:
  -Per adonar-nos dels problemes que hi havia, i encara hi ha a la societat.
  -Per conèixer els problemes de crear un nou ésser.
  -Perquè és de ciència ficció, i a la gent que li agradi aquest estil, li encantarà. Ismael Rodríguez

  ResponElimina
 11. Janet, Sandra, Dakota15 de març de 2017, a les 4:12

  Opinem que el llibre Frankestein és un llibre bastant interessant, ja que és un clàssic de fa molt de temps. Encara que al principi costa d'entendre'l. El recomanem per tres raons:
  -Perquè és un clàssic i es dóna molta importància als llibres antics.
  -És un llibre molt conegut, escrit per Mary Schelley.
  -I per últim, és un llibre que enganxa molt a l'hora de quan es comença a entendre. Sandra, Janet i Dakota.

  ResponElimina
 12. Aquest llibre és recomeaable per als científics, perquè parla molt de ciència. Javier Barrientos 4t ESO B

  ResponElimina
 13. Recomano aquest llibre perquè és un dels clàssics més populars, per la seva manera d'expresar-se i per l'addicció.
  Alejandro Chorro

  ResponElimina
 14. Al principi de la història se'm va fer bastant avorrit però a mesura que avançava, se'm feia més entretingut i intrigant. És una història clàssica però mai passa de moda.
  Laura García, 4t C

  ResponElimina
 15. Aquest llibre a mi no em va desagradar, però no és un llibre que m'agradi llegir. El llibre era un clàssic, però em pensava que se m'anava fer més avorrit però no va ser aixi. El llibre aquest el recomano a la gent que li agradi llegir clàssics i també a qui li agradi la ciència, jo crec que a aquesta gent li semblarà molt interessant i atractiu.
  Rubén Pizarro

  ResponElimina
 16. Jo recomano aquest llibre per diverses raons, la principal és que et fa rumiar sobre els canvis que hi ha hagut en la ciència des d'quell moment fins ara, els avenços que tenim al segle XXI que abans eren inimaginables. També perquè ens ensenya que encara existeixen els prejudicis que ens mostra a la història, escrita fa més de 200 anys i que no haurien d'existir. Per últim, aquest llibre és un clàssic que ens endinsa a la ciència ficció. Si no hagués estat per la Mary Shelley, la majoria dels llibres que coneixem actualment dins d'aquesta temàtica, no existirien.
  Oriana

  ResponElimina
 17. És molt interessant i un clàssic que m&ha agradat molt! El recomamo a qualsevol fanàtic del gènere.
  Lucas

  ResponElimina
 18. Aquest llibre és molt recomanable per a tothom ja que és un clàssic i té una història molt interessant.
  Yago Núñez i Ian Moliner

  ResponElimina
 19. Aquest llibre m'ha resultat una mica pesat, però m'agrada la seva estructura.
  Adrian Martin 4tC

  ResponElimina
 20. Frankestein és un clàssic molt interessant de llegir i apte per a totes les edats. Totalment recoomanable per a la gent que li agradi el món de la fantasia amb una mica de realitat.
  andrea mejias maguillo

  ResponElimina
 21. El recomano per a gent que li agradi els clàssics, a mi sincerament no m'ha agradat, però tampoc va malament llegir coses diferents.
  Bianca P.F.

  ResponElimina
 22. El llibre ha estar molt bé, m'ha agradat molt!!!
  Tania Palomino

  ResponElimina
 23. És un llibre que t'enganxa. És un clàssic. I és molt entretingut.
  David Pina97

  ResponElimina
 24. M'ha agradat molt el llibre, però hauria estat molt millor si l'haguéssim llegit a classe.
  Marc Alarcon

  ResponElimina
 25. Recomano que els joves d'avui en dia llegeixin llibres clàssics.
  També recomanaria que publiquin més llibres com el de Frankeinstein.
  I per últim recomanaria que es publiquin més llibres de ficció.
  Yusufa kejera

  ResponElimina
 26. El recomano a la gent que li agrada les històries que siguin de fantasia, és una història que costa de començar a llegir però quan ja has començat et quedes enganxat.
  Joel Garcia

  ResponElimina
 27. M'ha agradat molt la veritat, és un clàssic, era d'esperar, ja que fa més de 100 anys que la història de Frankestein es va crear, i si a dia d'avui se segueixen fent noves adaptacions i històries similars, és per alguna raó, al principi em costava entendre'l, ja que el llenguatge de la història és una mica complicat, però des del primer moment t'enganxa i et causa bastant intriga, sens dubte, el recomano.
  Tania Melo

  ResponElimina
 28. Jo el trobo un llibre força avorrit, el recomanaria a aquelles persones que els agrada llegir clàssics, a mi personalment no m'ha agradat i penso que els gustos literaris són molt personals i depèn de com és el lector.
  Erika López

  ResponElimina
 29. Aquest llibre m'ha agradat molt, ha estat bastant interessant
  Caridad Miguela i Sandra Sánchez

  ResponElimina
 30. Llegir clàssics és important, per a culturitzar-te. Et transporta a diferents punts de vista d'èpoques i potser si ens posem a la pell de l'escriptora/or podem aconseguir entendre la seva visió de la història. No és un dels nostres llibres preferits però l'hem trobat avorrit. Ens agraden els llibres d'amor i d'acció.
  Nuria Flores i Salma Rodríguez

  ResponElimina
 31. El llibre m'ha agradat bastant ja que fa que t'ho vulguis llegir el més aviat possible perquè és molt interessant. El recomano.
  Ainhoa Molina 4tA

  ResponElimina
 32. Aquest llibre és molt interessant però és bastant complicat, el tema és molt original, és un llibre clàssic però una mica avorrit pel meu gust tot i així és un bon llibre i és recomanable per gent que li agradi llegir llibres de fantasia.
  Raúl Lobo

  ResponElimina
 33. Aquest llibre ha estat molt interessant, però és molt llarg. Recomano aquest llibre als joves que els agradi la lectura.
  Marc Martín 4t B

  ResponElimina
 34. Frankenstein és un llibre que recomanaria a la gent jove que els agradi llegir llibres de ciència ficció ja que és un llibre on parla molt de la ciència i també és molt interessant.
  Marta

  ResponElimina
 35. Frankestein és un llibre clàssic que recomanaria a tota aquella gent que estigui interessada en la ciència i a tots aquells que siguin joves per conèixer noves coses. A mi m'ha agradat molt aquest llibre.
  Joel Marruedo Ibañez 4t ESO B

  ResponElimina
 36. M'ha agradat molt aquest llibre perquè entre altres coses et fa pensar sobre el límits de la ciència i aquest és un tema que m'agrada però m'hauria agradat que tinguéssim més temps per llegir-lo.
  Mario Armijo Isla 4t B

  ResponElimina
 37. Aquest llibre m'ha semblat molt interessant i el recomano a qualsevol perquè és un clàssic i perquè és el primer llibre de Sci-Fi de la història. Albert Santaeularia 4t B

  ResponElimina
 38. Aquesta història ens ha semblat una mica avorrida, més que res per la manera d'expressar les coses i a partir de les paraules que s'utilitzen al llibre, però pensem que mai és dolent llegir clàssics, ja que a vegades són interessants per saber una mica més de cultura.
  Iván del Pozo i Joel Díaz

  ResponElimina
 39. Aquest llibre m'ha semblat una mica avorrit, potser per la forma de com està redactat. Tot i això parla sobre un tema interessant, la ciència, amb la qual es poden fer molts experiments i moltes altres coses, però jo crec que això té un límit que és que no es poden fer persones humanes. Recomanaria aquest llibre a aquelles persones que li agrada la ciència, a aquelles que vulguin saber la verdadera història de Frankestein. I per últim a aquelles persones a qui agraden els llibres clàssics.
  Irene Uceda 4tB

  ResponElimina
 40. Aquest Llibre ha estat molt interessant, ens ha semblat una història entretinguda, ha estat bé i ens ha agradat ja que és un clàssic.
  Álvaro i Alexis

  ResponElimina