Institut Marina

dilluns, 11 de setembre del 2023

L'illa del tresor, Robert L. Stevenson

Jim Hawkins treballa a l’hostal dels seus pares. Un dia descobreix al bagul del vell pirata Billy Bones, que ha trobat mort a la seva habitació, un estrany mapa del tresor i decideix robar-lo. Perseguit pels enemics de Bones, Jim abandona l’hostal familiar per embarcar-se a La Hispaniola a la recerca del mític tresor del capità Flint i protagonitza la gran aventura de la seva vida.

74 comentaris:

 1. El dia que m'embarqui cap a l'illa del tresor m'acomiadaré de tots els meus éssers estimats, em prepararé la maleta, m'acomiadaré de totes les coses que més m'agraden. Aniria a menjar el meu menjar preferit al meu restaurant preferit i passaria el màxim de temps amb els meus éssers estimats.
  Israe Abou Fantrous, 1r C

  ResponElimina
 2. El dia que m'embarqui cap a l'illa del tresor... m'emportaré allò necessari per poder sobreviure en el temps que estigui, com una cantimplora, menjar, alguna brúixola per quan vagi a explorar sàpiga a on estic i utensilis per defensar-me com pistoles, per si hi ha animals.
  Aya Bouyomad, 1r C

  ResponElimina
 3. El dia que m'embarqui a l'illa del tresor, agafaré una maleta amb molta roba i coses que necessitaré, aniré a conèixer el vaixell i les persones que treballaran i col·laboraran en aquest viatge que farem. Després, el dia del viatge, segurament estaré molt nerviós i amb molt d'entusiasme. Començarem aquesta aventura!
  Julen Cirera Garcia, 1r C

  ResponElimina
 4. El dia que m'embarquin cap a l'illa del tresor tindré una mica de por, perquè no sabré què és el que faré, si em moriré de gana, si alguns del meus companys moriran, si trobaré el tresor o si no el trobaré perquè uns altres pirates se l'hauran emportat, si es trenca el vaixell enmig del camí...
  Adriana Corredera Paredes, 1r C

  ResponElimina
 5. El dia que m'embarqui cap a l'illa del tresor em portaré armes suficients per a la meva tripulació. I si trobem el tresor, ho repartiré amb els altres de la meva tripulació.
  Thiago Costa Cura, 1r C

  ResponElimina
 6. Aniré amb compte per si de cas altres pirates s'amotinen, per això em faré tres o quatre amics, a part per no estar sol, quan arribem vigilaré bastant el vaixell per si de cas algun pirata agafa el vaixell i se'n va. Tot això ho faria a part d'anar pel tresor i anar cap a casa.
  Eiden Galvez Ulles, 1r C

  ResponElimina
 7. Aniré amb compte perquè els pirates no se'n vagin sense mi i que tots els pirates em deixin amb els amotinats; això faré.
  Mario González Arenas, 1r C

  ResponElimina
 8. Serà per alguna necessitat com una aventura o econòmicament. Si és per aventura i sortir a explorar, m'agradaria anar amb mola gent que conegui, també en un dia assolellat, com una excursió. I si és per diners no m'importa com i quan.
  Jhoel Lazarte Vásquez, 1r C

  ResponElimina
 9. Allà, una vegada he agafat els diners, vaig ser bona persona i vaig repartir una mica als pobles que més ho necessitaven perquè em vaig adonar que hi ha gent que ho està passant malament. Llavors compartir és la millor opció. Després d’això tothom em va donar les gràcies, i me’n vaig anar molt feliç.
  Sara Marruecos, 1r C

  ResponElimina
 10. El dia que m'embarqui cap a l'illa del tresor agafaré totes les meves coses i amb totes les meves forces aconseguiré el tresor, costi el que costi i si fa falta doncs li diré a algun amic meu que m'acompanyi perquè sigui una mica més fàcil i per trobar-lo abans, ja veureu com ho aconseguiré!
  Aina Martinez Marin, 1r C

  ResponElimina
 11. El dia que m'embarqui a l'illa del tresor m'emportaré tot el necessari i molt més. A més a més m'acomiadaria de la meva família perquè probablement no torni viu. De totes maneres aniria amb tota la meva confiança de tornar amb el tresor i no rendir-me.
  Danial Mohammad 1r C

  ResponElimina
 12. El dia que m'embarqui cap a l'illa del tresor primer de tot m'emportaria a en Jim Hawking i la seva tripulació i m'ho passaria pipa en aquella illa perquè aprendria moltes coses com sobreviure al menjar i a la naturalesa.
  Hugo Morales, 1r C

  ResponElimina
 13. El dia que m'embarqui cap a l'illa del tresor, en arribar a casa, compartiré les meves experiències amb els meus estimats, que ens reben amb alegria i gratitud. La veritable riquesa de l'illa del tresor no es troba en els seus tresors materials, sinó en els moments compartits i les relacions que han estat en aquest viatge.
  Avril Muñoz, 1r C

  ResponElimina
 14. El primer que faré serà mirar tota l'illa sencera, buscaré per on puc trobar menjar, refugi, etc. A part d’on agafar provisions, coves, fusta, per fer una cabana, canyes de bambú per cordes...
  Xavier Ruiz Català, 1r C

  ResponElimina
 15. El dia que m'embarqui cap a l'illa del tresor agafaré menjar, aigua, roba, un ganivet per poder recol·lectar coses i també per defensar-me, una farmaciola, una brúixola per saber ubicar-me en l'illa i per últim una pilota per fer bàsquet, futbol, voleibol, etc. Per no avorrir-me.
  Yael Silva Miranda, 1r C

  ResponElimina
 16. El dia que em vaig embarcar cap a l'illa del tresor el vent bufava amb molta força, les veles del barco no paraven de moure's, i de l'aire que feia saltava l'aigua marina per tot el cos. Tota la meva tripulació estarà preparada per descobrir el tresor i per viure un munt d'experiències.
  Aitor Tirado Padilla, 1r C

  ResponElimina
 17. El dia que em vaig embarcar cap a l'illa del tresor no sabia que una cosa com això jo sortiria viu; perquè estava amb pirates molt dolents i amb pirates bons i amb un tresor molt valuós, perquè són moltíssims diners, però jo clarament sabia que aquest tresor també em donaria la meva pasta.
  Carolina Urdiales Garcia, 1r C

  ResponElimina
 18. El dia que m'embarqui cap a l'illa del tresor agafaré, roba, menjar, etc. Però tinc clar que portaré un Air tag, així com estaré a una illa perduda podran venir a buscar-me si no torno. Sé que serà dur perquè estaria tota l'estona buscant el tresor. O si no dormint, menjant o fins i tot ballant.
  Lola Velasco García, 1r C

  ResponElimina
 19. El dia que m'embarqui a l'illa del tresor intentaré portar molta gent perquè m’ajudin, un gran vaixell, molt de menjar, uns bons cuiners perquè facin menjar bo, molta pólvora i molt rom.
  Tamim Ansar, 1r D

  ResponElimina
 20. M'acomiadaré de tothom per si no torno i m'asseguraré que no hi hagi cap John el Llarg o algú per l'estil.
  Alvaro Fernández García, 1r D

  ResponElimina
 21. El dia que m'embarqui cap a l'illa del tresor serà un dia molt emotiu i trist per a mi, ja que deixaria la meva família. Me n'aniria amb un vaixell no tan gran i amb una tripulació molt petita i, si arribo a trobar el tresor, ho donaria a la meva família i amistats de confiança.
  Leire N. Isamit, 1r D

  ResponElimina
 22. El dia que m'embarqui cap a l'illa del tresor primer aniria al tresor per agafar tot l'or, monedes etc. Després estaria passejant per veure com és i invitaria els meus amics perquè em fessin companyia i passar una estona gaudint de tot el que he aconseguit i compartir-ho amb ells.
  Jael José Lemes Rodríguez, 1r D

  ResponElimina
 23. El dia que m'embarqui cap a l'illa del tresor intentaria anar pel tresor i exploraria l'illa i segurament menjaria i si trobo el tresor agafo el tresor i me'n vaig de l'illa.
  Xinjie Lin, 1r D

  ResponElimina
 24. Primer de tot m'acomiadava dels meus éssers estimats. A continuació prepararia una maleta amb: pólvora, armes, diners, menjars, infermeria...
  Laia Yanelly López Martínez, 1r D

  ResponElimina
 25. Aniré amb un vaixell petit per evitar conflictes, amb els 9 tripulants que hi havia. Llavors marxaré per portar rom i bosses amb menjar per als tripulants.
  Iveth Martin Retortillo, 1r D

  ResponElimina
 26. Aniré amb un vaixell petit per evitar conflictes, aniré amb 4 tripulants i sobretot m'emportaré un walki i talki, algunes bosses i alguna pistola.
  Aitor martinez Guerrero, 1r D

  ResponElimina
 27. El dia que m'embarqui cap a l'illa del tresor estaria molt il·lusionada per embarcar cap a l'illa, estaria molt preparada mentalment i físicament, desfruitaria molt el viatge.
  Chloe Monescillo Miranda, 1r D

  ResponElimina
 28. El dia que m' embarqui a l' illa del tresor em portaré un cofre amb les meves pertinences com: una foto de la meva família, una navalla, etc... També espiaria els pirates que no conec (si sospito d' algú). Però, abans d'això m'acomiadaria de la meva família i amics.
  Unai Montesinos, 1r D

  ResponElimina
 29. El dia que m'embarqui cap a l'illa del tresor aniré amb un vaixell petit per evitar conflictes, aniré amb 9 tripulants, portaré roba per als tripulants i bosses amb menjar, els tripulant seran els millors dels que pogués contractar.
  Efrén Pacheco Marín, 1r D

  ResponElimina
 30. El dia que m'embarqui cap a l'illa del tresor serà molt important no anar sola. Portar una guia o mapa, també roba i alguna cosa per comunicar-me amb algú per si de cas i menjar.
  Dayanna Ivette Padilla Perez, 1r D

  ResponElimina
 31. EL DIA QUE M'EMBARQUI CAP L'ILLA DEL TRESOR aniré a acomiadar-me de la meva família. Agafaré la meva motxilla amb coses molt necessàries: mòbil, navalla, brúixola i un llibre de Julio Verne, Viatge al centre de la terra.
  Lucas Rodríguez del Campo, 1r D

  ResponElimina
 32. El dia que m'embarqui a l'illa del tresor quan arribi donaré unes voltes per veure com és tot, jo sincerament em quedaria el tresor i em sentiria valenta d'haver arribat, m'agradaria que m'acompanyés un amic de confiança o una persona valenta per qualsevol cosa que pogués passar.
  Daniela Rodríguez,1r D

  ResponElimina
 33. El dia que m'embarqui cap a l'illa del tresor serà un dia que estigui alegre però seriós i deixi de tenir por. M''emportaré pistoles, brúixoles, navalles, menjar i companys perquè m'ajudin a arribar al tresor de l'illa.
  Arnau Romero Batlle, 1r D

  ResponElimina
 34. El dia que m'embarqui cap a l'illa del tresor aniré i viatjaré sense descans fins arribar a l'illa. Un cop hagi arribat a l'illa repartiré totes les provisions per a cada dia, després muntaré el refugi on estaré els pròxims dies. Quan acabi de fer tot això me n'aniré a explorar l'illa, primer començaré pel sud i després pel nord i veure si l'illa del tresor està habitada per alguna persona que no pas no sigui jo. Tinc previst quedar-me uns 2 mesos fins que pugui explorar bé l'illa i emportar-me el tresor a casa un cop el tingui tornaré cap a casa.
  Carla Sevillano Cañas, 1r D

  ResponElimina
 35. El dia que m'embarqui cap a l'illa del tresor, tindré un gran vaixell i una gran tripulació. El sol brillarà amb intensitat sobre les aigües tranquil·les del port. Les meves mans tremolaran lleugerament d'emoció mentre els mariners preparen les espelmes i el capità doni ordres des de la coberta. Amb cada brisa marina, la meva determinació s'enfortirà, i em prometré a mi mateix que tornaré amb riqueses i glòries, o no tornaré en absolut.
  Noa Sanchez, 1r D

  ResponElimina
 36. El dia que m'embarqui cap a l'illa del tresor aniré amb un vaixell petit per evitar conflictes, aniré amb 4 tripulants i sobretot portaré un walki talki, algunes bosses i una pistola.
  LUCIA VELA, 1r D

  ResponElimina
 37. El que faré és trobar una cabana, si està per aquí, i el segon que faria és portar el mapa del tresor i buscar i així trobaré el tresor. I vigilar si hi ha pirates.
  Muhammad Qasim Adnan, 1r A

  ResponElimina
 38. Aniré amb una motxilla i un cofre; en la motxilla portaré el necessari per al dia a dia com per exemple una llum, una navalla, etc. En el cofre portaré el que no utilitzaré dia a dia com roba, la pilota de futbol, etc. Això es el que m'emportaré.
  Laura Albujar, 1r A

  ResponElimina
 39. Disfrutaré del tresor que hagi trobat, veuré totes les parts on han estat els pirates; trobaré en Silver perquè m'expliqui tot el que ha passat.
  Matias Alonso, 1r A

  ResponElimina
 40. He de tenir clar que no serà fàcil i no he de tenir por i si m'he de barallar és millor evitar-ho i no trair ningú ni fer-los mal.
  Gabriel Caceres, 1r A

  ResponElimina
 41. Serà un moment emocionant, embarcaré quan el sol brillarà sobre el port. Un moment d'alegria, emoció pel que m'espera i comiat per als meus éssers estimats.
  Aroa González Jurado, 1r A

  ResponElimina
 42. El dia que embarqui cap a l'illa del tresor aniré amb uns amics per la cerca del tresor i el repartirem entre tots els que anirem, aniré preparat per si algú vol tot el tresor per a ell amb menjar per molts dies per si ens perdem o ens quedem a l'illa.
  Daniel Gómez Morales, 1r A

  ResponElimina
 43. El dia que m´embarqui cap a l´illa del tresor avisaré a tothom que aniré a buscar el tresor. Aniré amb menjar, amb roba i una persona que sap anar a molts llocs.
  Maroua Jadroun 1r A

  ResponElimina
 44. M'emportaria roba i molt menjar. Em col·locaria amb les meves millors amigues. Aniria per repartir-nos els diners. Em portaria el mapa, munició, pistoles i aigua... M'apuntaria una ràdio per si he de rentar.
  Aitana Lara, 1r A

  ResponElimina
 45. El dia que m'embarqui a l'illa del tresor avisaré la meva família, amics, etc. i m'acomiadaria. Després agafaria coses privades o íntimes. Finalment agafaria un diari o una llibreta per apuntar tot el que em passi a l'illa del tresor.
  Álex Lavado Santos, 1r A

  ResponElimina
 46. Tindré guardat en un cofre totes les coses necessàries (roba, aigua, menjar, armes etc...), tindré precaució amb tot que passi per si hi ha un motí i en el cas hipotètic que succeeixi això a donar suport als no amotinats per la defensa del barco; però és hipotètic i no succeirà
  Odín Liñán Chaos, 1r A

  ResponElimina
 47. El dia que m'embarqui cap a l'illa del tresor reuniré una tripulació i anirem a buscar el tresor. Una vegada amb el tresor a les nostres mans ens gastarem una fortuna en menjar i en beure; i quan tornem a casa serem rics.
  Gerard Naveros Hernandez, 1r A

  ResponElimina
 48. Si m'embarqués a l'illa del tresor avisaria els familiars i amics i després agafaria coses com un boli i llibreta i altres recursos.
  Jan Luis Núñez Gudiño, 1r A

  ResponElimina
 49. El dia que m'embarqui cap a l'illa del tresor, em portaria molt menjar més que tot fruits secs, també em portaria un mapa i també em portaria els meus amics més importants. També una llibreta per apuntar com m'ho vaig passar i trauré un llibre a la venda.
  Evelyn Orduña, 1r A

  ResponElimina
 50. El dia que m'embarqui cap a l'illa del tresor em sentiré una barreja d'emoció i nervis. Sabia que l'aventura que m'esperava seria perillosa, però també emocionant. Amb el cor bategant miraria cap al mar preguntant-me quins secrets i tresors em revelaria.
  Nagore Parrilla, 1r A

  ResponElimina
 51. M'emportaré molta roba i molt menjar. Aniria amb les meves millors amigues. Anirem totes juntes per repartir-nos l'or i fer-nos riques. També m'emportaria maquillatge i el mòbil i auriculars.
  Laia Pey, 1r A

  ResponElimina
 52. El dia que m'embarqui cap a l'illa del tresor aniré amb la millor tripulació dels set mars per desenterrar la plata i les armes d'en Flint, perquè l'or se l'hauran emportat en Jim i els seus. També deixaré a algú a l'atzar a l'illa perquè el vinguin a buscar 3 anys després.
  Eric Salmeron Soria, 1r A

  ResponElimina
 53. El dia que m'embarqui cap a l'illa del tresor...
  Hugo Tejeda Rejano, 1r A

  ResponElimina
 54. El dia que m'embarqui a l'illa del tresor m'emportaria aigua, menjar, també portaria un recanvi de roba, unes pistoles, munició, encenedor, un mapa, i també m'emportaria un matxet.
  Beth Uroz, 1r A

  ResponElimina
 55. El dia que em vaig embarcar cap a l'illa del tresor, portaré molts recursos, com per exemple una cantimplora d'aigua, una AK-47, una espasa, unes dinamites, un encenedor i aniré a perl tresor el més ràpid possible perquè ningú vagi a per ell...
  Youssef Ablighlach Farisi, 1r B

  ResponElimina
 56. El dia que m'embarqui cap a l'illa del tresor començaré una vida nova, tornaré de nou i provaré coses noves.
  Hugo Azañón Heras, 1r B

  ResponElimina
 57. El dia que m'embarqui cap a l'illa del tresor, canviarà la meva vida per complet. Jo no seré un nen qualsevol sinó un de guerrer o valent. Aconseguiré el tresor amb l'ajuda dels meus companys i aconseguiré el meu desig de tenir un dels tresors pirates més famosos del planeta.
  Genís Catalán Edo, 1r B

  ResponElimina
 58. El dia que m'embarqui a l'illa del tresor... no tinc compassió, no tinc aliat perquè tots els aliats em traeixen. Per això tot el que se'm creui lel mato perquè si no el següent soc jo. M'enduria una escopeta, una pistola, menjar, beguda, etc.
  Biel Clemente, 1r B

  ResponElimina
 59. El dia que m'embarqui cap a l'illa del tresor em faria una casa amb una xemeneia per estar calent, agafaria provisions i armes (o les faria). Buscaria el tresor, hauria anat en vaixell, llavors carregaria el tresor al vaixell. Estaria una estona més a l'illa de vacances i després tornaria cap a casa.
  Rubén de Jesús Muñoz, 1r B

  ResponElimina
 60. Aniré amb la Hispaniola, el vaixell més gran que pugui tenir. La meva tripulació seran els meus millors amics. Trobarem el tresor i després anirem de viatge tots junts.
  Tania Domínguez Oliveira, 1r B

  ResponElimina
 61. El dia que m'embarqui cap a l'illa hi aniré amb la meva família per buscar el tresor; òbviament m'enduré un mapa, aigua, una llanterna, i per no avorrir-me escriuré tot que em passa. També m'emportaré el meu gat amb el seu menjar.
  Julia.E.V., 1r B

  ResponElimina
 62. El dia que m'embarqui a l'illa del tresor tindré molt compte amb el que faig ja que hi ha moltes coses perilloses, però m'emportaré la meva germana, perquè li agraden totes aquestes coses d'investigar
  Maribel Garcia 1r B

  ResponElimina
 63. El dia que m'embarqui a l'illa del tresor... prometo trobar el tresor, quan més abans possible perquè ningú l'agafi abans que jo. Mentre estaria en l'illa, observaria tota la naturalesa que es troba en aquell lloc. A part quan m'embarqui portaré tot el que necessito per aconseguir aquell tresor.
  Alan Herreros Macias, 1r B

  ResponElimina
 64. El dia que m'embarqui cap a l'illa del tresor, tindré un munt d'aventures i també trobaré el tresor, seré el millor pirata.
  Laia Herrezuelo Avi, 1r B

  ResponElimina
 65. Agafaria la Hispaniola, hi aniria amb els mariners i també em portaria menjar, aigua, pistoles, algun ganivet... Quan arribem a l'illa ens separarem, ens repartirem les armes per si algú ens vol atacar, mentre busquem el tresor.
  Daniela Leiva Alonso, 1r B

  ResponElimina
 66. El dia que m'embarqui cap a l'illa del tresor aniré a veure llocs com la cova on van trobar el tresor, la cabana on van viure, pujaré a dalt de tot de la Ullera, aniré al mar on van amagar el Jim la Hispaniola o em posaré a cantar cançons de pirates com la del ''rom'' amb una fogata enmig (òbviament estaria amb els meus amics).
  Pol Moreno Berrocal, 1r B

  ResponElimina
 67. Tindré un munt d'aventures, trobaré el tresor i em convertiré en el millor pirata del meu continent. Voldria ser el capità i tenir una gran tripulació plena de grans mariners, i ens convertirem en la millor tripulació de pirates de la història
  ANDY MOYA GOMEZ, 1r B

  ResponElimina
 68. El dia que m'embarqui cap a l'illa del tresor aniré amb els meus amics, solcaré el mar amb un vaixell, ancoraré a la sorra per arribar-hi i començaré la búsqueda. Buscarem i buscarem fins que no trobem el tresor no ens n'anirem d'aquesta illa. Un cop trobem el tresor tornarem a les nostres cases per vendre'l i fer-nos més rics.
  Marc Pérez, 1r B

  ResponElimina
 69. El dia que m'embarqui cap a l'illa del tresor començaré una aventura nova, aniré a explorar coses noves.
  Ainara Rico Rubio, 1r B

  ResponElimina
 70. El dia que m'embarqui cap a l'illa del tresor matinarem i pujarem al vaixell ben d'hora per agafar una bona mar. M'emportaré el mapa de l'illa, menjar, aigua, pistoles i armes. Quan arribem ens repartirem en grups i anirem a buscar el tresor.
  Adriana Rodriguez Tejero, 1r B

  ResponElimina
 71. El dia que m'embarqui cap a l'illa del tresor, serà una decisió molt difícil, ja que deixaré a un costat tot el que tenia a la meva vida familiar i social, serà un camí completament diferent del que tinc ara, igualment seré cuidador de mi mateix i no em ficaré en problemes perquè sé que estaré amb gent que no conec molt i no sé si puc confiar molt. De veritat, no em separaré del grup, ja que tinc una miqueta de por.
  Simón Sánchez, 1r B

  ResponElimina
 72. Estarem preparats per tot el que pugui passar, descobriré noves ciutats i paisatges i faré amics pel camí. Inventaré noves coses per poder avançar cap a l´illa del tresor i vèncer qualsevol repte.
  Ismael Teffahy López, 1r B

  ResponElimina
 73. El dia que m'embarqui cap a l'illa del tresor intentaré buscar més tresors o un altre, per poder tenir més diners, i també hauré d'intentar que els altres pirates no em descobreixin perquè podrien trobar el tresor abans que jo i no podria emportar-me'l perquè els altres pirates se l'haurien emportat.
  Olga Torres Garcia, 1r B

  ResponElimina
 74. El dia que m'embarqui cap a l'illa del tresor espero que faci molt bon dia. Perquè sinó la meva tripulació i jo tindrem dificultats per buscar el tresor. En el mapa hi ha una ics (x) i posem que el tresor estigui a aquella ics (x). En fi, espero que tot vagi be.
  Daniel Alvarez, 1r B

  ResponElimina