Institut Marina

dimarts, 10 de març del 2015

La tempesta, Arturo Padilla

La Nahara és una noia de quinze anys que tothom admira a l’institut. Tot i així, alguna cosa li passa els dies de tempesta. La pluja la paralitza i l’assetgen imatges d’una terrible experiència que va viure de petita. Es veu damunt d’un arbre enmig d’un torrent d’aigua, sent els crits de la gent al seu voltant, percep l’esforç del seu pare per arribar fins a ella… Aquesta vivència li deixa una profunda empremta emocional i condiciona l’actitud cap a la seva mare. Els fantasmes interiors de la protagonista s’hi projecten amb paraules cruels i punyents, però el pitjor de tot és que no seran només paraules…

42 comentaris:

  1. He triat aquest llibre ja que l'autor ja em va captivar amb el llibre que vam llegir a classe. He escollit "La Tempesta" perquè és un dels més ha agradat. Espero tenir amb aquest llibre la mateixa sensació o millor que la que vaig tenir amb el llibre: "Presoners Del Mar".

    ResponElimina
  2. He triat aquest llibre perquè el de presoners del mar em va agradar, aquest el vull llegir, perquè és el mateix autor.

    Joel Gros Garcia 3A

    ResponElimina
  3. Em va agradar molt el llibre de Presoners del mar i quan va venir l'Arturo i va explicar una mica sobre La tempesta em va agradar i vaig quedar intrigada. Per això he triat aquest llibre. Paula Pedrola, 3r B

    ResponElimina
  4. He escollit aquest llibre perquè m'agraden les històries que fa l'Arturo, ja que hem llegit un dels seus altres llibres a classe i quan va venir ens el va recomanar.
    Maria Ascaso

    ResponElimina
  5. Vaig triar aquest llibre perquè em va agradar el llibre que vam llegir a classe de l'Arturo Padilla. Quan va venir a visitar-nos ens va explicar la sinopsi i vaig pensar que estaria bé.
    Laura Escobar 3r B

    ResponElimina
  6. Jo he triat aquest llibre perquè me l'han recomanat, a més que l'autor Arturo Padilla va venir al nostre institut i ens va parlar molt bé d'aquest llibre i, no sé, sembla interessant.
    Sohaila Boujaada

    ResponElimina
  7. Vaig triar aquest llibre perquè em va agradar el llibre que vam llegir a classe de l'Arturo Padilla. Quan va venir a visitar-nos ens va recomanar el llibre.
    Jubal Edo 3rC

    ResponElimina
  8. Vaig triar aquest llibre perquè l'Arturo Padilla el va recomanar quan va venir a l'institut.
    Christian Cainzos 3rB

    ResponElimina
  9. He escollit aquest llibre perquè el primer llibre de l'Arturo Padilla em va agradar i aquest tenia curiositat per llegir-lo. Per la portada està bastant bé. M'he llegit el primer capítol i de moment m'ha agradat bastant.
    Adrian Garcia

    ResponElimina
  10. Jo he triat aquest llibre perquè quan va venir Arturo Padilla a l'institut per parlar del llibre que van llegir a classe, "Presoners del mar", va fer una petita explicació del seu llibre "La tempesta" i em va deixar amb la intriga i vaig voler lleguir-lo.
    Naima Ouahhoud 3rC

    ResponElimina
  11. Ja he llegit "La tempesta" i m'ha agradat molt. El llibre es llegeix ràpid perquè és curtet i molt intrigant. Juga molt amb els sentiments, fa pena, però al final és emocionant.
    Paula Pedrola 3r B

    ResponElimina
  12. Jo he escollit aquest llibre perquè el llibre que vam llegir a classe de l'Arturo Padilla em va agradar molt. Quan va venir l'Arturo a l'institut va explicar una mica La Tempesta, em va semblar molt interessant. Espero que m'agradi.
    Melina Arriaza 3r B

    ResponElimina
  13. En acabar de llegir el llibre, em vaig quedar una mica desfet, és a dir: després de tot el que va passar, NO em va semblar normal que al final hagi sigut així. També és una mica fort, sabent que la tragèdia que relata està inspirada en fets reals. La veritat és que, si hagués de recomanar algun llibre, seria el de PRESONERS DEL MAR (d'Arturo Padilla). Aquest llibre no està malament, però no ha sigut un dels meus favorits.
    Pedro Ascaso

    ResponElimina
  14. Aquest llibre m'ha agradat una mica, però el final ha sigut bastant interessant.
    M'ha encantat sobretot del final l'actitud de la mare i la filla i com l'autor resolt la situació d'aquella catàstrofe
    vuit anys enrere.
    Adrian Garcia

    ResponElimina
  15. He escollit aquest llibre perquè quan l'Arturo va venir a parlar-nos sobre el seu llibre "Presoners del Mar" vaig voler llegir més relats d'aquest escriptor.
    Pepe Carmona

    ResponElimina
  16. M'ha agradat molt el seu llibre de Presoners del mar i com que va venir a l'institut i ens va fer una petita introducció, vaig pensar: i per què no?
    Alberto Segura

    ResponElimina
  17. L'he triat perquè l'Arturo ens va parlar sobre aquest llibre i em va cridar molt l'atenció la història de la protagonista, i em vaig quedar amb la intriga de saber què passarà.
    Paula Martinez Jurado 3rA

    ResponElimina
  18. Ja m'he llegit aquest llibre. Al principi m'avorria bastant, però quan anava per la meitat es començava a posar interessant. El final m'ha agradat molt, però del llibre en general, m'esperava més.
    Laura Escobar 3r B

    ResponElimina
  19. M'ha agradat el que em va dir l'Arturo, per això el vaig escollir.
    Daniel Aguilera

    ResponElimina
  20. He triat aquest llibre perquè em va agradar "Presoners del Mar" i perquè em va semblar interessant el que va explicar sobre "La tempesta", a la xerrada.
    Joel Rodríguez 3r B

    ResponElimina
  21. En general "La Tempesta" m'ha agradat. Al principi del llibre no m'he acabava d'atreure, però els capitols finals van ser els mes interessants i en els que mes atenció hi vaig posar. Una de les coses que mes m'ha agradat es que utilitzés una tragèdia inspirada en fets reals.
    Recomano el llibre.
    Joel Rodríguez 3r B

    ResponElimina
  22. En general "La Tempesta" m'ha agradat. Al principi del llibre no m'acabava d'atreure, però els capítols finals van ser els mes interessants i en els que més atenció hi vaig posar. Una de les coses que mes m'ha agradat és que utilitzés una tragèdia inspirada en fets reals. Recomano el llibre.
    Joel Rodríguez 3r B

    ResponElimina
  23. Aquest llibre l'he triat perquè crec que l'Arturo és un gran escriptor i el llibre de Presoners del mar m'ha encantat.
    Joel Gallego

    ResponElimina
  24. Aquest llibre m'ha semblat molt però que molt interessant, a més que m'ha agradat moltíssim. Al principi no m'agradava molt, però de mica en mica m'ha anat agradant i em motivava per acabar-lo de llegir.
    Souhaila Boujaada

    ResponElimina
  25. Aquest llibre m'ha semblat interessant com la Nahara tracta tan malament la seva mare. Crec que l'autor el va fer així perquè els adolescents s'adonin que això perjudica les mares; per això m'ha agradat.
    Daniel Aguilera 3r C

    ResponElimina
  26. Aquest llibre l'he escollit perquè quan va venir l'Arturo Padilla el va recomanar.
    Joel Molina 3r C

    ResponElimina
  27. He escollit aquest llibre perquè després de llegir PRESONERS DEL MAR, que per cert em va agradar molt, volia llegir un altre llibre de l'Arturo Padilla.
    Eric Olmo 3rA

    ResponElimina
  28. Vaig escollir aquest llibre per al tercer trimestre perquè quan va venir l'Arturto Padilla l'Azul va fer un bon resum del llibre i em va semblar interessant.
    Ainhoa Berraquero 3rB

    ResponElimina
  29. Al principi el llibre es fa una mica pesat, però a poc a poc comença l'interessant.El llibre estava bastant bé però m'esperava molt més. El llibre és curtet i molt fàcil de llegir. Recomanaria aquest llibre però més el de Presoners del Mar.
    Ainhoa Berraquero 3rB

    ResponElimina
  30. La tempesta és un llibre que recomanaria, però em va agradar més el de Presoners del mar. És un llibre una mica avorrit al principi però després t'enganxa. En la meva opinió li falta alguna cosa però ha sigut un bona lectura.
    Guillem Tresené 3b

    ResponElimina
  31. M'ha agradat el llibre perquè l'autor és capaç de fer que sentis els sentiments de la mare i a més la història m'agrada, és interessant, però m'ha agradat més Presoners de la mar.
    Jubal Edo 3rC

    ResponElimina
  32. M'ha agradat el llibre perquè a vegades explica unes situacions les quals perfectament et poden ocórrer a tu en el dia a dia com les discussions i aquest llibre et fa saber els sentiments de la mare i tot el que sofreix per la seva filla, l'únic que no m'ha agradat és el final com ho ha deixat, però en general el llibre està molt bé i el recomano.
    Joel Molina 3r C

    ResponElimina
  33. He agafat aquest llibre perquè vaig llegir "Presoners del mar" i em va agradar. A més, l'autor va vindre i vam parlar d'aquest llibre i em va semblar interessant
    David Martín 3r B

    ResponElimina
  34. El llibre en general m'ha agradat, encara que els primers capítols m'han semblat pesats. Tampoc m'ha agradat molt el final, perquè la Nahara i la seva mare portaven molts anys barallant-se i han passat d'aquest extrem a l'altre. Recomano el llibre, encara que prefereixo "Presoners del mar"
    David Martín 3r B

    ResponElimina
  35. No m'ha agradat molt perquè és una mica violent; això que la Nahara pegui a la seva mare em sembla una mica violent la veritat! No el recomano!
    Eric Olmo 3r A

    ResponElimina
  36. L'he triat perquè va venir l'Arturo Padilla a explicar-nos el llibre que havíem llegit, Presoners del mar, que és seu, i va dir que també era autor d'altres llibres com La tempesta, i em va semblar interessant.
    Awa Coulibaly, 3r B

    ResponElimina
  37. Com ja vaig dir, em va semblar interessant però a la llarga vaig perdre tot l'interès. No em va agradar molt i es va fer pesat.
    Awa Coulibaly, 3rB

    ResponElimina
  38. Jo el vaig triar perquè va venir l'autor i ens el va recomanar.
    Christian Cainzos, 3r B

    ResponElimina
  39. M'esperava més pel que va dir l'Arturo Padilla. Pensava que el llibre explicaria més coses del càmping i de la situació viscuda, però només ho explica en una pàgina o dues.
    Christian Cainzos, 3r B

    ResponElimina
  40. He escollit aquest llibre perquè me'l van recomanar.
    Jamal Bouyaamad, 3r C

    ResponElimina
  41. A mi el llibre de La tempesta m'ha decebut una mica, perquè al principi era una mica avorrit; pel mig era una mica avorrit i interessant. Però el final sí que m'ha agradat, però m'esperava una altra cosa. En comparació, a mi m'ha agradat molt més el llibre de Presoners del mar que La tempesta.
    Melina Arriaza, 3r B

    ResponElimina
  42. M'ha semblat un llibre força bo. El que més m'ha agradat és el caràcter de la Nahara, ja que és d'una forma totalment distinta al carrer comparant amb com és amb la seva mare.
    Paula Martínez

    ResponElimina