Institut Marina

divendres, 21 d’abril del 2017

El noi del pijama de ratlles, John Boyne

Berlín 1942. La guerra no afecta gaire la vida de Bruno, un noi de nou anys que viu en un barri residencial. Però un bon dia arriba a casa i es troba totes les coses empaquetades: el seu pare, membre de l’elit militar, ha rebut un nou destí i es veu obligat a marxar i instal·lar-se amb tota la família en una àrea rural mig deserta i molt depriment. Bruno s’avorreix i passa els dies obsessionat amb una tanca que s’alça davant la finestra de la seva habitació. Fins que no coneix Schmuel, el noi del pijama de ratlles, que viu a l’altra banda del filferro espinós, Bruno ni tan sol no comprèn que ja no és a Alemanya sinó a Polònia. Tampoc no és conscient del que passa a la vida de Schmuel fins que és massa tard per escapar els horrors que es viuen a l’altre costat de la tanca.

4 comentaris:

  1. He triat aquests llibre del noi del pijama de ratlles perquè vaig veure la pel·li i amb va agradar bastant, però era una miqueta dura de veure i per això volia llegir el llibre per si entra més en la vida de la gent i explica més coses, tinc força expectatives d'aquest llibre.
    Joel Diaz

    ResponElimina
  2. M'ha agradat molt aquest llibre, encara molt més que la pel·lícula, l'escriptor ha sabut enganxar les persones, i tampoc és un llibre pesat, al contrari, és un llibre ràpid de llegir. Jo recomano aquest llibre, però el final crec que és massa dur. Així i tot, per mi aquest és un bon llibre
    Joel Diaz

    ResponElimina
  3. He escollit aquest llibre ja que m'agrada les històries que succeeixen durant l'època del nazis.
    Raul Vadillo

    ResponElimina
  4. Aquest llibre m'ha agradat bastant, ja que el tema que tractava em semblava interessant. És un llibre molt interessant ja que et posa al punt de vista d'un noi petit durant aquesta catastròfica època. Recomanaria aquest llibre si t'agraden coses relacionades amb aquest tema.7 sobre 10!
    Raul Vadillo

    ResponElimina