Institut Marina

dilluns, 1 de febrer del 2010

Carmilla, Joseph Sheridan Le Fanu


Història de vampirs. Carmilla té com a protagonista una noia ingènua i maliciosa que, igual que la figura de Dràcula, posseeix allò que Lord Byron exigia dels seus personatges: que fossin aristòcrates, romàntics i ambigus.

5 comentaris:

  1. El llibre és molt interessant, és antic però això no el fa difícil de llegir.Els primers 4 capítols es fan mes difícils de llegir que tota la resta del llibre, on la intriga és constant i l'ambient creat per l'escriptor et transporta a l'època i al gran castell de la Laura.El dinamisme del llibre i una historia concisa i sense embolics fa que la història sigui de fàcil comprensió i de gran diversió per al lector.És molt recomanable per la lectura.

    Dani Pèrez Dueñas 4t A

    ResponElimina
  2. El llibre, en general, ha estat molt interessant.Per començar a llegir-ho has d'estar molt atent i fixar-te en el detalls perquè si no et perds, però a mesura que vas avançant la història i et fiques dintre del paper de la protagonista, el llibre és més adictiu.Recomano aquest llibre a la gent que li apasioni la cienciaficció.

    Raúl Del Pozo
    4tA

    ResponElimina
  3. La Erika de quart B ;)18 de març del 2010, a les 1:48

    Carmilla és molt més que un conte vampiresc molt original perquè en aquest es plantegen conepcions socials molt avançades per a la seva època, a més es planteja una visió de vampir força semblant a l'actual i totalment diferent de la que es tenia aleshores. Realment el qualificaria com una obra clàssica tema, i per a tot seguidor d'aquest gènere una lectura obligatòria.
    Ha estat un llibre on es treu a la llum (interessant coincidència) la idea que el vampir pot viure a l'aire lliure, sota els raigs del sol, a més d'això, Carmilla va sobre una relació lèsbica, cosa perillosa per a l'època en què es va escriure. La trama atrapa, l'ambient romàntic i gòtic és envoltant i ajuda a crear la tensió. Tot i tenir un final una mica abrupte, Carmilla no deixa de ser un gran escrit i és un llibre que sens subte agradés a qualsevol fan dels vampirs, a més de ser una lectura que ha influenciat tant a altres hitòries del gènere.

    ResponElimina
  4. Estic d'acord amb els meus companys, el llibre es bastant interessant.Els primers capítols a part de ser llargs també has d'estar molt atent i llegir-los amb molta atenció. Els altres són més curts i per a mi son molt més interessants. El llibre en general és de molta cienciaficció i bonic.

    ResponElimina
  5. Carmilla és una història la qual parla també de la vida d’una adolescent, a la qual li ocorren successos estranys i comença a preguntar-se el perquè. El que no sap és que la noia que ara s’ha instal•lat al seu Castell, Carmilla, és la culpable de tot això i d’altres problemes que hi ha al poble. M’ha semblat molt interessant i més que res molt fàcil de llegir, encara que com diuen els meus companys els primers capítols s’han fet una mica pesats, potser perquè era el començament de la història i havies d’estar pendent de tots els detalls, perquè si no al final no encaixes tot el que ha anat passant des del principi. El llibre el recomano al 100 %.

    Melani Navarrete, 4t A

    ResponElimina