Institut Marina

dilluns, 1 de febrer del 2010

El monestir proscrit, Maria Carme Roca


Al principi del segle XI, una noia arriba al monestir de Sant Joan de Ripoll (avui dia conegut com a Sant Joan de les Abadesses). Vol fer-se monja per fugir d’un matrimoni imposat. D’altra banda, el cavaller que estima aquesta noia és a Còrdova lluitant al costat del comte Ramon Borrell I i altres dignataris catalans.
Ingilberga, l’abadessa del monestir, lliura una altra mena de batalles: ha de defensar-se de les intromissions del seu germanastre, el comte Bernat I de Besalú, i de l’ambició del prevere Mir. Enmig de tot això, l’abat Oliba, l’altre germanastre de l’abadessa, intenta fer de mitjancer d’una situació compromesa. Ja fa anys que l’abat rep pressions. De totes bandes li arriben notícies que les monges de Sant Joan no practiquen una vida de santedat. És veritat? Són calúmnies? Es tracta d’una conspiració?

1 comentari:

  1. Per a mi ha sigut un llibre molt interessant. Hi ha un un romanç molt apassionat entre la protagonista i un presoner de guerra que al final torna a Catalunya, però abans que ell torni, ella es fa monja. A part d'això hi ha molta intriga i misteri. Ja que Bernat intenta dissoldre el monestir, perquè l'abadessa és la seva germanastra i vol les seves terres. A més hi ha mes històries paral·leles, com la del comte de Barcelona, l'abat Oliba,... A mi personalmet la cosa que més em va agradar o més gràcia em va fer va ser el goc de Malatosca. Un llibre molt bo.

    Zaira 4B

    ResponElimina