Institut Marina

dilluns, 1 de febrer del 2010

El lector, Bernhard Schlink


Michael Berg, un noi de quinze anys amb problemes de salut, sortint un dia de l’escola es troba en una situació penosa. Una dona madura de més de trenta anys l’ajuda. Més tard, el noi, per agrair-l’hi, li porta un ram de flors. A partir d’aquí neix una relació amorosa, una història que hauran de viure en secret.
Després d’anys de no veure’s, es retroben en un tribunal: Michael ara és advocat, i ella està acusada d’un crim del passat. Per a Michael és una sorpresa aquest passat obscur, però, amb tot,ell continuarà fent-li de lector, com feia quan tenia quinze anys i eren amants secrets.

7 comentaris:

  1. M'ha agradat bastant, però m'hagués agradat més que haguessin explicat més coses de l'època en què la Hanna va passar a les SS. Tampoc m'ha agradat molt el que va fer la Hanna el dia que sortia de la presó, però a part d'aixó ha estat bastant interesant. :)

    ResponElimina
  2. A mi el llibre m’ha agradat molt, però segueixo pensant que el final és massa tràgic. Que la Hanna estigui a la presó és passable, però que acabi com acaba perquè se sent culpable de deixar una persona marcada per tota la vida, ho veig exagerat.
    Alba Rescalvo 4t A

    ResponElimina
  3. El llibre ha estat interessant, m’ha agradat molt per la forma com pensa el protagonista, la situació que ha d’afrontar i que a pesar de tot ell li segueix llegint perquè l’estima.
    Maria Molina, 4t A

    ResponElimina
  4. He triat aquest llibre perquè quan els meus companys van explicar a classe de què anava em va cridar l’atenció i en el primer trimestre també vaig dubtar entre aquest i l’altre que vaig llegir.

    Ainoa Madina 4t A

    ResponElimina
  5. He triat aquest llibre perquè unes companyes van fer una petita exposició a classe i, la veritat, que em va impactar més que totes. Com que el final mai es diu, he decidit agafar-me’l i averiguar-ho.

    Claudia Castillo 4t A

    ResponElimina
  6. És un llibre bastant filosòfic i bastant difícil d’entendre i sense variacions, amb això vull dir que passava d’una pàgina a una altra i semblava que diguessin el mateix.
    El relat tracta d’un noi de quinze anys malalt que topa un dia qualsevol amb una noia que li triplica l’edat que l’ajuda perquè estava tot sol al carrer perbocant. El noi la busca per donar-li les gràcies i amb això sorgeix una relació entre ells. Després d’un temps Hanna desapareix i Michael ha de refer la seva vida, es casa i té una filla, encara que acaba, però també estudia dret, per ser advocat. En unes pràctiques en un tribunal, Hanna i Michael tornen a veure’s...
    Claudia Castillo, 4t A

    ResponElimina
  7. Aquest llibre m’ha agradat molt i és molt interessant... Encara que al principi m’ha semblat una mica avorrit però quan els personatges es van coneixent i comença la trama t’enganxa molt ràpid. Crec que el final és molt trist i m’hagués agradat que ja que la Hanna passa tant de temps a...
    Ainoa Medina, 4t A

    ResponElimina