Institut Marina

dilluns, 1 de febrer del 2010

Els ponts del diable, Toni Cucarella


En Joan-Marc Mateu és un xic de divuit anys del migjorn valencià, amb unes ganes boges d’escriure novel·les com les de Truman Capote. Un estiu xafogós es decideix i “carretera i manta”, inicia la seva aventura: fa de tot, treballa en una gasolinera a Gandia, de cambrer en un pub de Torredembarra... fins que arriba a Barcelona. Hi lloga un pis cutre en ple Raval i prova d’escriure, però no troba cap argument prou potent. Avorrit, entra en un cine on passen Cor d’àngel i en surt canviat, inquiet. Això, i que no té ni un duro, l’impulsa a fer un “pacte” amb el diable. Coneix Lluís Montsegur, un llibreter de vell comunista; Dèbora, una pèl-roja fascinant... A partir d’aquí, tot es torna perillós i en Joan-Marc es converteix en protagonista d’aquelles novel·les que tant li agraden. Ja se sap, qui juga amb foc...

7 comentaris:

  1. L'argument no està malament,però no em va agradar que estigués en valencià i el final era una mica confós.

    Rafael Escoz 4tA

    ResponElimina
  2. És un llibre que a mi no m’ha cridat l’atenció especialment. Hi ha massa moments avorrits. Fins que el protagonista no arriba a Mataró no comença l’acció, més o menys cap a l’últim terç del llibre.
    Javier Manzaneda 4t B

    ResponElimina
  3. És un llibre interessant ja que ens mostra l’actitud d’un noi de 18 anys que es busca la vida per poder ser escriptor.
    Iván Liñán 4t B

    ResponElimina
  4. He escollit aquest llibre perquè em semblava interessant, després dels comentaris que han dit els companys.

    Carlos Úbeda 4t A

    ResponElimina
  5. El llibre m'ha agradat bastant, parla de la vida d'un jove que vol ser escriptor,encara que hi ha coses que no he entés massa i al principi es feia una mica pesat. En general m'ha agradat bastant.

    Victor Sorando 4t A

    ResponElimina
  6. He escollit aquest llibre perquè m’han dit que era bastant bo i el títol m’ha cridat l’atenció.
    Víctor Sorando, 4t A

    ResponElimina
  7. A mi el llibre no m’ha agradat molt, se m’ha fet molt pesat, no he tingut aquella sensació de voler acabar el llibre per veure què passa, m’ha agradat més el final, ja que té una mica més d’acció.
    Carlos Úbeda, 4t A

    ResponElimina