Institut Marina

dilluns, 1 de febrer del 2010

Homes i ratolins, J. Steinbeck


Dos amics arriben a una granja on cal gent per treballar. Els dos comparteixen un somni: guanyar prou diners per tenir una granja pròpia, no tenir cap amo i ser autosuficients. A l’època de la Gran Depressió, aquest és el somni de milers d’americans, que es lloguen per fer feina al camp. Un somni a l’abast de tots que, sense voler, se’ls esmuny de les mans.

4 comentaris:

  1. He escollit aquest llibre perquè a l’altra tria no el vaig poder agafar perquè ja se’l van emportar. A més d’això també m’ha cridat l’atenció la tesi de la narració, ja que en aquella època era molt difícil aconseguir una cosa que volies, per no dir que era quasi impossible. També m’agradaria saber si ho aconsegueixen o no i com ho fan.

    Raúl del Pozo 4t A

    ResponElimina
  2. Homes i ratolins de Steinbeck és un llibre que em dóna bones sensacions. Una de les raons seria la fama i el nivell de prestigi de l’autor, l’altra raó per la qual l’he triat és per fer una lectura més madura i seriosa; el primer que vaig agafar era de ciència-ficció, era entretingut però no era seriós. Aquesta vegada em sembla que he triat un llibre seriós i espero que sigui entretingut durant tot el relat.

    Dani Pérez 4t A

    ResponElimina
  3. La meva opinió es que es una obra sentimental amb parts molt dures, pero totes reals en aquella època.En general, personalment crec que es un llibre molt interessant i m'ha agradat molt.Descriu molt bé les situacions i fa que t'adintris en la història.

    Raúl Del Pozo 4tA

    ResponElimina
  4. El llibre Homes i ratolins ha sigut una sorpresa agradable per a mi. En un principi el llibre es feia pesat i sense emoció, semblava molt tradicional i poc reflexiu, sense gaire contingut. Tot això desapareix en el tram final del llibre, on si es llegeix bé es pot observar el missatge que l’autor ens vol fer arribar. Una època de crisi, de la recerca d’un somni, d’una vida plena amb el seu propi terreny i una vida pròpia, aquest és el context del llibre. Per desgràcia un somni que els protagonistes veuen trencat en diverses ocasions, en el seu anterior treball i en el que és narrat al llibre. Lennie i George es veuen en una situació dura; George era un home intel•ligent, que ho tenia tot preparat i sabia què fer en cada situació, el contrari de Lennie, un noi molt fort i gran però amb la ment molt curta. Sembla que tot els surt bé en el lloc de treball fins un accident on Lennie mata una noia sense intenció i tots els treballadors (liderats per Curley) volien la mort de Lennie. El final és molt dur... El llibre m’ha agradat tot i que em va semblar avorrit fins quan arribes al punt clau, em sembla interessant per la forma com es relata l’època i pel fet de ser una història realista i no una típica història de final feliç.
    Dani Pérez, 4t A

    ResponElimina