Institut Marina

dilluns, 1 de febrer del 2010

Raquel, Isabel-Clara Simó


La Raquel viu un moment complicat: estudia el darrer curs abans d’anar a la universitat; conviu amb una situació familiar difícil, i comença a sortir amb un company, l’Oriol. I el més important: no se sent satisfeta de si mateixa. Però la seva visió del món i d’ella mateixa a poc a poc anirà canviant i, sense adonar-se’n, començarà a actuar com una persona adulta.

15 comentaris:

  1. Personalment, opino que no es un llibre de molt interès...potser hauria d'estar una mica més centrat al que passa a la vida de la Raquel (que ja ho fa, però no tant com pensava) i no per exemple al concurs del seu germà. Tot i que si hi ha alguna noia que es pugui sentir identificada amb aquesta història si que li semblarà interessant, sinó l'únic que m'ha agradat ha sigut la manera que té de madurar observant els problemes dels demès.

    ResponElimina
  2. Raquel és una noia de 17 anys, que pensa que sap molt de la vida, i al llarg d'una etapa de la seva vida, s'adona que no tot són roses. Ella no s'agrada a si mateixa i no estima, o més bé, no entén, la vida dels adults, dels seus pares. Desgraciadament viu la mort d'una amiga molt propera, i la separació dels seus pares, però, darrera de tot això, té l'Oriol, el seu xicot, que l'ajuda en tot.

    Claudia Castillo 4t A

    ResponElimina
  3. Penso que en aquest llibre et pots trobar una gran varietat de situacions diferens a la vida quotidiana. A mi sincerament, m'ha semblat interesant, però de vegades tenia moltes pagines també avorrides, ja que repetia el mateix potser amb altres paraules. En general penso que está bastant bè que et fa reflexionar i veure les coses des d'un punt de vista diferen, ja que és un diari i posa exclusivament el que pensa la noia, sense miraments, i que pot agradar a tot aquell que el llegueixi.

    Nerea Martinez Fernández 4t B/

    ResponElimina
  4. Jo crec que no és un llibre gaire interessant. Potser s'han capficat massa en històries que no tocaven, com el el cas per exemple del concurs del germà de la Raquel. Opino que és un punt de vista interessant de la vida d'una noia de 17 anys, i que, encara que no m'ha agradat gaire, el final em va impactar; s'adona que ara té les responsabilitats d'un adult, i per ella és com baixar del núvol de cotó fluix.

    Sandra Pacho Millán 4t B

    ResponElimina
  5. Una noia en plena adolescència que dóna moltes voltes a les coses, no s’agrada a si mateixa i no és el seu millor moment ja que acaba de morir la seva millor amiga, la Montse.
    Però va canviant i s’adona que les coses no són tan difícils com ella les veu. Coneix un noi i s’enamora d’ell, però això no li impedeix acabar els estudis.
    Rosa Maria Florensa 4t B

    ResponElimina
  6. He escollit aquest llibre perquè la seva història em semblava interessant i li pot passar a qualsevol persona.

    Esther San José, 4t A

    ResponElimina
  7. He escollit el llibre de Raquel, perquè des del dia que el Josep M. el va explicar a classe em va agradar, però estava dubtosa i em vaig decantar per un altre, però quan la meva companya el va explicar a classe em va acabar de convèncer l’argument per llegir-lo.

    Eva Santaeularia 4t A

    ResponElimina
  8. Per què he agafat aquest llibre?
    Em va semblar interessant la primera vegada i després una noia que l’ha llegit me l’ha recomanat i pel que m’ha explicat sembla molt interessant i per això me’l llegiré.

    Maria Molina 4t A

    ResponElimina
  9. He escollit aquest llibre perquè me l’ha recomanat una companya de classe que li va agradar bastant i com que la protagonista del llibre és una noia adolescent m’ha cridat l’atenció per veure el seu punt de vista sobre la vida.

    Jéssica Lozano 4t A

    ResponElimina
  10. He triat aquest llibre perquè me’l va recomanar una companya de classe que l’havia llegit i ha llegit altres llibres d’aquesta autora i li han agradat. A més, el títol em cridava l’atenció perquè així es va dir la meva narració pel concurs de Sant Jordi. Espero haver fet una bona elecció.

    Melani Navarrete 4t A

    ResponElimina
  11. El llibre m’ha agradat l’he trobat interessant, però m’he sorprès de la reacció de la Raquel, perquè desprès de que se li mori la seva millor amiga, es veia grassa, no esta be amb la familia i els seus pares es separen, ho sap afrontar i tira cap endavant.

    MARIA MOLINA MIRAS 4tA

    ResponElimina
  12. M'ha semblat un llibre normalet. No m'ha agradat molt perquè potser es perquè sóc "petita" encara però la Raquel mentres avança el llibre va de madura per la vida. En molts aspectes m'agrada la seva visió del món, quan es mor la seva millor amiga el que pensa de la religió, quan vol ser independent... Però hi ha coses que no les comparteixo gens, vulguis o no vulguis has de estimar als teus pares, i a més a més, no pots pensar de la teva familia amb tan poc sentiment. Jo crec que volia escapar de la seva casa per el seu interés, no perquè sigui una persona adulta. En resum, es un llibre per pensar i reflexionar bastant sobre els problemes que et van sorgint a la vida.



    Jéssica Lozano Álvarez 4t A

    ResponElimina
  13. El llibre de Raquel m`ha agradat, però la reflexió que fa la protagonista al final, em sembla una mica egòcentrica i que ho ha fet només per ella mateixa, això d'escriure en un diari les cosses que li anaven passant. Però crec que es així per tot el que ha tingut que passar, encara que no se n'adoni fins a l'últim moment del que ella val i que al seu voltant hi ha moltes persones que l'estimen.

    Melani Navarrete Palacios

    ResponElimina
  14. A mi el llibre m’ha semblat interessant perquè hem vist com és la vida des del punt de vista de la Raquel i els problemes de la seva amiga Montse i amb la mare.
    A més és una adolescent com nosaltres i dóna l’oportunitat de ficar-se a dins el paper i opinar què hauríem fet nosaltres en la mateixa situació.
    Yaiza Reina, 4t A

    ResponElimina
  15. Vaig començar el llibre amb la curiositat de com acabaria, i la veritat és que el final me l’esperava d’una altra forma, però tot i així m’ha agradat bastant; és un llibre que en alguns aspectes ens toca de prop a nosaltres.
    Eva Santaeularia 4t A

    ResponElimina